Про нове краєзнавче трагічне видання

Краєзнавчі книги – це  завжди гордість за нашу Малу Батьківщину, це велика шана авторам за дослідження і зберігання сторінок минулого. Серед цих книг є  такі, що перегортаючи сторінки  тремтить серце. Саме таке є нове видання Ївана та Павла Ткачуків «Літопис Чеснівки трагічне століття» про Голодомор у селі Чеснівки Хмільницького району.

   

Ткачук Ї. Літопис Чеснівки трагічне століття /Павло Ткачук – Вінниця: ПрАТ «Вінницька обласна друкарня», 2023. – 64 с.

Книга невеликого формату і лише два передніх слова. У виданні подаються списки  чеснівчан, які загинули в роки Голодомору, репресій та Першої світової війни. Їван Ткачук: «залишив після себе рукописну Книгу пам’яті для нащадків, записавши відомості про всіх жителів Чеснівки за останні сто років і передав синові Павлові, закарбувавши у вічність імена 637 мучеників більшовицького режиму».

У цьому  літописному  виданні страдницька доля села Чеснівки. На  історії маленького села Чеснівки історія всієї  багатостраждальної України.

З  урядового порталу: «Минає дев’ять десятиліть від злочину геноциду українського народу. То ж 2023 рік має стати роком належного вшанування пам'яті жертв Голодомору, а також роком офіційного визнання Голодомору 1932—1933 років геноцидом українців у країнах світу».

Не забуваймо про трагічні події в Україні.



Автор: краєзнавець
Дата створення: 2023-10-05 17:03:41
Версія для друку