Тисячі років життя воскресає, нову надію дарує весна

Весняне свято Великодня вже давно є одним з найпопулярніших  свят в Україні та загалом у світі. Однак, як і кожне давнє свято, Пасха має багато невідомих для сучасних людей символів та цікавих історій. Чому люди відзначають це свято? Чому люди кажуть «Христос Воскрес!» і відповідають «Воістину Воскрес!»? Чому свято має таку назву? Коли святкується Пасха? Чому на Великдень заведено фарбувати яйця і їсти паску? Що символізує писанка?

У читальному залі КЗ «Хмільницька публічна бібліотека»  проведено  урок народознавства  «Великдень славить писанка барвиста» за участю здобувачів освіти Державного навчального закладу «Професійний ліцей сфери послуг м. Хмільник»( група КО – 22.5 (кухарі; офіціанти) бібліотекар Ганна Мнюх). Дізналися про зміст закодованих символів, пізнали регіональні особливості писанкового розпису.

Про походження, традиції святкування та значення основних символів Великодня розповідають матеріали виставок – інсталяцій «Весна іде наповнена чудес – Христос Воскрес», «Українська писанка – диво кольорове».

Запрошуємо до бібліотеки.



Автор: чит. зал
Дата створення: 2024-05-02 09:52:48
Версія для друку