Знайомтеся: книга Миколи Дороша «Його позивний − «Каменяр»

Людське  життя вимірюється тяглістю

 в часі та просторі. Живи так,

як ти хочеш і можеш, Людино.

І лише тим, хто готовий життя віддати

заради сяючої і омріяної Свободи,

Бог дарує вічність.

Віра Степанюк із книги

М. Дороша «Його позивний − «Каменяр»

 

       Бібліотека для дорослих знайомить з новою книгою відомого педагога, краєзнавця, історика, журналіста, поета Миколи Дороша «Його позивний − «Каменяр», яка нещодавно вийшла з друку. Головний герой книги захисник Вітчизни, краянин, уродженець с. Рибчинці, народний депутат  України VІІІ скликання, меценат – Олександр Олександровича Марченко (14.01.1965 – 07. 03.2022 рр.).

       Автор книги Микола Дорош  не тільки написав свої спогади про народного обранця, але й зібрав  спогади тих людей, які знали особисто  Олександра Марченка. Це Сергій Гальчак, Юрій Степанчук, Сергій Голубенко, Раїса Москаленко, Василь Пиндус, о. Володимир Кушнір, протоієрей Михайло Данилів, Віктор Стукан,  Ірина Дьяченкова, Галина Осадчук та Віра Степанюк.

Його позивний – «Каменяр». Збірник науково-краєзнавчих статей, спогадів, літературних творів, присвячених світлій пам’яті полеглого у бою з російськими окупантами мужнього захисника Вітчизни, народного депутата України УІІІ- го скликання, комбата  «Легіону Свободи», уродженця с. Рибчинці Хмільницького району Олександра Олександровича Марченка (!4.01.-1965 – 07. 03. 2022). – Вінниця: ТОВ «Меркьюрі-Поділля», 2013ю – 104 с..; іл..

      У книзі читач знайомиться з біографічними сторінками Олександра Олександровича, його висловами, думками. Він був ветераном російсько-української війни з 2014 року, організовував доставку техніки на передову. Олександр Марченко був будівельником з багаторічним стажем, завдяки йому в рідному селі Рибчинці височіє постамент Тарасу Шевченку, який був відкритий у жовтні 2012 року.

      Загинув Олександр Марченко 7 березня 2022 року разом із трьома бойовими товаришами, прикриваючи відступ товаришів у районі київської Пущі-Водиці…

      Ми щиро дякуємо автору - Миколі Дорошу за подароване видання і надалі бажаємо плідної праці на благо українського народу. Від усієї душі зичимо  міцного здоров’я, довгих років життя, миру та благополуччя, звершення усіх планів заради світлого майбутнього України!



Автор: краєзнавець
Дата створення: 2023-06-06 17:01:23
Версія для друку