Краєзнавчі фонди поповнюються унікальними книгами серії «Моя Вінниччина»

Чудовим весняним  подарунком для громади стала книга підліснянина-могилівчанина, доктора історичних наук, професора, Заслуженого діяча науки і техніки України, Надзвичайного та  Повноважного Посла України (2003 - 2007; 2012 - 2019) Бориса Івановича Гуменюка «Роде мій красний, роде мій дужий…». У основу книги покладені спогади про село Підлісний Ялтушків, що біля м. Бар, звідки родом родина Бориса Гуменюка по материнській лінії.  У центрі оповіді цінний історичний правдивий документ. Це щоденник Лідії Гуменюк, матері автора, яка була вчителькою, все своє життя  присвятила родині та учням.

Гуменюк Б.  Роде мій  красний, роде мій дужий… Кілька фрагментів із історії двох родин села Підлісний Ялтушків Барського району і села загалом. Серія «Моя Вінниччина» журналу «Вінницький край», Вип.72. – Вінниця, ТВОРИ, 2021. – 52 с.

 

         Книга буде цікава не тільки краєзнавцям, історикам, педагогам, але й молоді. У краєзнавчому видані минуле наших батьків, прадідів. Борис Іванович щиро ділиться спогадами про дитячі роки, які він провів у с. Підлісний Ялтушків 1963-1964роках. Ця праця своєрідний педагогічний підручник для батьків, як правильно виховувати та  привчити дітей до праці, до поваги старших, як знайти своє місце у житті. Багато чого відходить у минуле, на жаль, якого не повернути.

         Книга «Роде мій красний, роде мій дужий…» є унікальним виданням не тільки для родини Гуменюків, але й для тих, хто буде після нас. Читається легко, захоплююче, а щира чиста українська мова заставляє читача полинути  у життя головних герої та згадати своїх дідусів, бабусів та історію нашої України.

         Колектив бібліотеки щиро дякує Борису Івановичу за подаровані книги «Роде мій красний, роде мій дужий…» та за книгу спогадів «Із щоденника посла України», у якій розповідається про знакові події з особистого та професійного життя на дипломатичній службі  в Республіці Кіпр.

 

Гуменюк Б.  Із щоденника посла України. Київ – Нікосія – Київ. К.: ДП «ГДІП», 2021. – 208 с. 



Автор: краєзнавець
Дата створення: 2023-05-04 16:22:57
Версія для друку