Хмільник в контексті України - нове видання

   «Хмільницький край на мапі України» - таку назву має книга приурочена 660-річчю м. Хмільника. Вона побачила світ перед святковими заходами і була презентована на історико-краєзнавчій конференції у вересні з дуже поважним представництвом.

 «У цьому виданні оригінальні нариси, статті та дослідницькі праці про історичні події минулого і нових часів нашого краю», - зазначив у передмові міський голова Микола Юрчишин.

          Видання відтворює історію Хмільника з першоджерел до сучасності, складається  з чотирьох розділів – це «Джерела та наукові дослідження історії 660-річного м. Хмільника, населених пунктів Хмільницького краю», «Синьоводська битва 1362 року – визначальна подія в  історії Хмільницького краю», «Крізь призму віків: Хмільник, Хмільниччина в модерний час», «Відомі постаті краю». Також, у кінці містяться відомості про авторів, адже у книгу увійшли публікації як відомих, так і маловідомих краєзнавців.

Власне книга про найродючіші землі, на яких оселилися трипільці та  про битви за цей куточок землі  ̶ Хмільник. Перелік лише розділів книги дає частково уяву про історичну панораму Хмільника в масштабах усієї України.

Перші відгуки про видання свідчать, що зміст книги відповідально і фахово опрацювали відомі знавці наукової думки, журналісти, літературознавці та краєзнавці.

Хмільницький край на мапі України /Матеріали наукової історико-краєзнавчої конференції, приуроченої 660-ти річчю м. Хмільника / Гальчак С. Д (голова редколегії), Степанчук (співголова редколегії), Дорош М. (відповідальний секретар). - Вінниця: Меркьюрі-Поділля, 2022. - 184 c.

Нове дослідження значення історії краю для України безперечно зацікавить не лише фахівців: науковців, вчителів, студентів, а й допитливих краян для вдумливого прочитання, осмислення та обговорення.

Збірник видано за сприяння Хмільницької міської ради та міського голови Миколи Юрчишина.

Книга уже є на полицях бібліотеки для дорослих Хмільника і  за вмістом історичних подій може слугувати, до певної міри, своєрідною  енциклопедією Хмільника.



Автор: краєнавець
Дата створення: 2022-11-04 14:38:41
Версія для друку