Увага: нова книга про краянок

Ти мусиш у 100 разів

бути мудрішою від чоловіка – батька твоїх

дітей, бо в місії продовження роду людського,

збереження й примноження духовних багатств

людства природа поклала на тебе незрівнянно

більшу відповідальність, ніж на чоловіка. Ти

повинна мати те, чим пишається кожна людина:

власну гідність, свідомість високої мети

життя, творчі здібності, покликання.

В. Сухомлинський

Жінка… ніжне, чудове, прекрасне Боже створіння. Тендітна, граціозна… а ще сильна, смілива, працьовита, витривала, терпляча… Саме такі жінки України. Пересвідчитись у цьому ви зможете, взявши до рук нове краєзнавче видання Тетяни Ковальчук «Гордість Подільської землі», в якому розповідається про жінок-орденоносиць Вінниччини, зокрема і про 54 хмільничанок.

У передмові заслужений працівник сільського господарства О. Корнійчук зазначив: «Українська жінка – це не просто особистість, це явище у світовій історії. Вона разом з уособленням ніжності, доброти, лагідності містить у собі надзвичайну мужність, сміливість і витривалість.

Ковальчук Т. Гордість Подільської землі. – Вінниця: ТОВ «ТВОРИ», 2020. – С. 259–281.

Вінницька земля дала країні 150 Героїв Соціалістичної Праці, і серед них – наше славне жіноцтво. Ось про них, прекрасних трудівниць з нелегкою жіночою долею, розповідається в цій книжці. Це на їхніх плечах, крім роботи, була ще сім’я, власне господарство».

Ми щиро дякуємо Тетяні Ковальчук та запрошуємо читачів у читальний зал бібліотеки дізнатися багато нової і цікавої інформації про наших бабусь і матусь, які невтомною повсякденною працею збагачували Подільську землю, своїми дбайливими руками творили її майбутнє

 

 



Автор: краєзнавець-бібліограф
Дата створення: 2022-01-04 10:04:31
Версія для друку