Дякуємо за подарунок!

«Слово – то людська душа і людська історія» Володимир Матвієнко

 

Слова великої вдячності адміністрація  КЗ « Бібліотека для дорослих» Хмільницької міської ради  висловлює Герою України, Заслуженому діячу мистецтв України, відомому меценату, поету,  професору Володимиру Павловичу Матвієнко за подаровані книги:

 

Матвієнко В.П.Ознаки епохи. Вибрана публіцистика: Серія «Висока полиця «ЛУ» /Володимир Матвієнко. -  К.: Літ. Україна ; Кам’янець – Подільський:ТОВ «Друкарня «Рута», 2020. – 88с.

Нова книжка відомого мецената, професора Володимира Матвієнка є своєрідним підсумком його багаторічної співпраці із газетою  «Літературна Україна». Книжка містить суму його вибраної публіцистики, що побачила світ на шпальтах часопису впродовж останніх років. У своїх глибоко-аналітичних рефлексіях Володимир Матвієнко талановито осмислює українські реалії у їхньому історичному, геополітичному та філософському вимірах. Книжка обгрунтовано розвінчує імперсько-шовіністичні претензії путінської Росії на роль політичного гегемона колишнього СНД.

Видання книжки є частиною ширшого освітньо-патріотичного проєкту, що здійснюється музеєм-студією Володимира Матвієнка “Сила патріотизму”. Значну частину накладу буде передано на українську передову, а також безкоштовно розповсюджено в середовищі української патріотичної громадськості.

Життєпис знаного фінансиста, батька-засновника української банківської системи може слугувати класичним прикладом втілення української мрії: усіх творчих і професійних висот він досяг завдяки непохитному патріотизму і послідовній державницькій позиції. У 1998 році іменем Володимира Матвієнка названа одна із малих планет (6622 Matvienko).

Матвієнко В. П. З погляду на світ: Серія «Терен земного життя» . / Володимир Матвієнко.  -  Київ: Наукова думка, 2020. — 36 с.

 Володимир Павлович Матвієнко — відомий фінансист, професор, доктор економічних наук, лауреат багатьох премій, Герой України, але насамперед він — Громадянин, який любить свою країну, піклується про неї і мріє побачити її сильною, економічно та політично потужною і незалежною у світовій співдружності інших держав.

Започаткована В.П. Матвієнком серія «Терен земного життя» об’єднує видання, які присвячені актуальним проблемам України у контексті світової спільноти.

 Перше видання цієї серії — брошура «З погляду на світ», у ній автор стверджує, що будь-яке втручання в природу функціонування всесвіту може призвести до незворотних наслідків як для всесвіту, так і для тієї його частини, на якій проживає людство — Землі. Цю думку він ілюструє подіями із сьогодення: наслідки руйнівної сили ядерної енергії, створення технологій отримання енергії з води, прогресувальне потепління клімату.

Велику увагу автор приділяє стосункам України і Росії, зазначаючи, що путінський режим загарбницькими діями, як і гітлерівська Німеччина, захоплює території суверенних держав — України, Грузії, Молдови, Сирії. На підставі власного життєвого досвіду Володимир Матвієнко аналізує вплив пандемії на світову і, зокрема, українську економіку.

Книга  буде цікава  для усіх, кому не байдужа доля України, для патріотів України, бо, як вважає автор, патріотизм — це запорука незалежності.

Запрошуємо до ознайомлення з новинками.

 



Автор: чит. зал
Дата створення: 2021-11-03 16:04:05
Версія для друку