До 100-чя бібліотеки для дорослих. Подарунок від земляка Олександра Ткачука

Чи буде хтось заперечувати, що хороша бібліотека є книжковим відображенням  території краю? Мабуть, ні. А дарування книг у бібліотеку не тільки показник престижу бібліотеки, але її місце у громаді.

Олександр Іванович Ткачук народився у козацькому селі Чеснівка Хмільницького району у хліборобській родині. Рід Ткачуків подарував Україні 60 знаних педагогів та 24 медики. Сам Олександр Іванович має звання  Старший вчитель та Відмінник освіти України та є автором  краєзнавчої книги "Кожухів. Події і долі" (2016 р.).  Олександр Іванович Ткачук  люб'язно подарував нашій книгозбірні з дарчим надписом нове краєзнавче видання "Літинщина крізь роки та віки" (2021 р.) Це  видання надзвичайно красиве, ілюстроване,   на жаль, вийшло малим накладом – всього 100 примірників. Книга присвячена батькам автора – Івану Филимоновичу та Наталі Дем'янівні.

                   

 Ткачук О. Літинщина крізь роки та віки. Вінниця: ТОВ "Меркьюрі_Поділля", 2021. - 376 с.

В анотації зазначено: "У своїй новій книзі автор на основі документальних джерел з історії населених пунктів Літинщини показує минуле та сучасне рідного краю. Висвітлюється розвиток  місцевості від часу її заселення, діяльність підприємства та соціально-культурних установ, а також організація  життя  територіальних громад.

Цей літопис   зацікавить усіх, хто вивчає історію рідного краю, прагне знати коріння свого роду та підтримує традиції нашого народу.

Книга розрахована на широкий загал читача".

Ця книга для тих, хто закоханий не тільки у минуле краю , але й України.

Колектив книгозбірні висловлює щиросердечну подяку за подароване краєзнавче видання Олександру Івановичу "Літинщина крізь роки та віки" та бажає козацького здоров'я та нових краєзнавчих знахідок.

 



Автор: краєзнавець
Дата створення: 2021-08-31 12:09:15
Версія для друку