Засідання об'єднання

Світ і життя легше зрозуміти через книгу

“Світ і життя легше зрозуміти через книгу”,- з цим висловом знаменитого іспанського письменника Артуро Перес-Реверте погодиться кожен справжній  бібліофіл. Великі шанувальники книги –контингент любительського об’єднання  Читацьке коло» , що діє при КЗ « Хмільницька районна бібліотека для дорослих». Їхні  літературні уподобання – від детективів до фентезі, від любовного роману до “вічно юної класики”. Багато любителів книжкової культури й самі займаються літературною творчістю, досягаючи часто досить високого професійного рівня.

Інтерес до книги, до змістовного дозвілля об’єднує навколо бібліотеки найбільш активних і свідомих користувачів. 

Незабутні враження залишились після засідання на тему «Бібліотека-територія єдності». Вперше  на засідання «Читацького кола» завітали   юні таланти-члени літературно- мистецького об’єднання «Подільські самоцвіти», що діє при КЗ «Хмільницька  районна дитяча бібліотека» разом із своїм керівником О.М.Охотою.

Сьогодні в Хмільнику веселе свято,

Друзів щирих тут зібралося багато:

І дорослі, й молодь, і ,звичайно, діти!

Вам вітання шлють «Подільські самоцвіти»!

Багато цвіту є довкола,

А ми вітаємо «Читацьке коло» -

Коло дорослих читачів,

Любителів гарних віршів,

Романів, поем і казок.

«Читацьке коло» -  це  зв’язок

Із книгою - джерелом знань,

І таємницею усіх пізнань.

 

Теплі і щирі вітання подарували «Читацькому колу» :Даша Вознюк,Іра Тернова,Максим Огородник,Маша Брилянт, Діана Кухар. Із захопленням і любов’ю  читали вірші про  Україну, своє місто Хмільник, про бібліотеку , книгу: Мирослава Василишина «Хмільник - мала Батьківщина моя»,Іра Круголькова «Україна», Богуслава Котецька «Веселкові кольори», Настя Вознюк «Мир», Таня Бондарчук «Мамі». Діти показували дорослим свої таланти:  співали пісень, танцювали.  В свою чергу, кожний із присутніх дякували дітям за цікаве і змістовне вітання, висловлювали свої враження і побажання.

    

Вперше на  засіданні об’єднання побувала завідувачка історичним музеєм м.Хмільника Наталія Миколаївна Пацанівська , яка розповіла про історію нашого славного міста, 655 - річницю якого відмічаємо у цьому році, про історію музею, а також закликала членів клубу приєднатися до Акції «Подаруй музею експонат». Наталія Миколаївна представила виставку експонатів,подарованих музею старостою «Читацького кола» Ніною Бойко.

    

«Щастя, -казав Аристотель,- завжди на боці того, хто задоволений.»  Простий рецепт “спасіння від потрясіння” пропонує відомий режисер О.Балабанов – знайти своїх і заспокоїтись. Бібліотека – саме таке місце для “своїх” – тих, хто не утратив смак до читання, хто відчуває потребу в неформальних контактах з однодумцями, творчій самореалізації та самоствердженні. Бібліотека допомагає їм знайтися і об’єднатися заради спільних культурних задоволень.

  

Хмільничанка, поетеса Людмила Степанова-Панасюк презентувала свою другу книгу «Це ще осінь», написану далеко від рідної домівки, в Італії. Основні мотиви поезії -любов до  матері, до Батьківщини, до України. Авторка люб’язно подарувала презентовану книгу читачам бібліотеки.

Згадали на засіданні про  життя і творчість нашого  українського поета - земляка, перекладача Ярослава  Шпорту,  якому виповнилося 95 років від дня народження.

Бібліографічний огляд «Нові часи – нова література» розширив коло знань про новинки сучасної української та зарубіжної літератури , які бібліотека придбала для користувачів.


Козьма Прутков уявляв щастя будівлею, в якій дружба зводить стіни, а любов утворює купол. Ми всі бажаємо, щоб ці стіни були міцними, а маківка – світлою та високою. Якщо хтось відчує, що для нього  «Читацьке коло»– це і є та сама вимріяна будівля– тоді ми щасливі ,бо  саме тут , в бібліотеці,  живуть  Віра, Надія, Любов і Мудрість.

        



Автор: Абонемент
Дата створення: 2017-10-05 15:35:12
Версія для друку