«Поклонися, земле, пам’яті Тараса»

Тарас гранітний дивиться суворо...Ліна Костенко

Сьогодні, 22 травня, минає 163 роки з дня перепоховання на Чернечій горі в Каневі праху видатного українського митця Тараса Григоровича  Шевченка.

У читальному залі КЗ «Хмільницька публічна бібліотека» презентується виставка – вшанування «Шевченко – наш! Він для усіх століть».

 На засіданні любительського об'єднання «Читацьке коло» переглянули документально - краєзнавчий фільм «Шевченківське місто Хмільник», присвячений унікальному та вражаючому проекту створення пам'ятника великому українському поетові Тарасу Шевченку в мальовничому місті Хмільник. Про роботу над фільмом  розповіла  бібліотекар краєзнавчої літератури Оксана Михалиця. Фільм знятий Олександром Пясецьким, керівником гуртка «Фото – відео студія» КЗ «Будинок культури».

Віддали  шану Великому Кобзареві, згадавши у цей день його нетлінне слово, пронизане любов’ю до України, яке пробуджує національну гідність і почуття патріотизму в душі кожного свідомого українця. Вклонилися духовному будівничому України,  поклали квіти до пам’ятника.



Автор: чит. зал
Дата створення: 2024-05-22 10:51:14
Версія для друку