Біль народу,що пронизує віки

 18 травня – День скорботи і пам'яті  жертв депортації кримськотатарського народу.

      Саме до цієї події на абонементі для дорослих пройшов історичний екскурс «18 травня 1944 року – трагічна дата в історії кримськотатарського народу. Боротьба за повернення на Батьківщину» та  представлена книжкова виставка «Зламані крила свободи», яка висвітлює події боротьби кримських татар.

    Увагу користувачів привернула  книга Марини Гримич  «Умерови: Історія однієї родини на тлі кримськотатарського національного руху XX-XXI ст., у якій  викладено маловідомі факти про спосіб і стиль життя кримських татар в депортації; про своєрідні організаційні форми на ранніх етапах національного руху.

 

 

Гримич Марина Умерови: Історія однієї родини на тлі кримськотатарського національного рухуXX-XXI ст. / Марина Гримич. – Київ: Нора –Друк, 2023. – 432 с.

       Незважаючи на жорстокість репресій, зламати кримськотатарський народ не вдалося, у засланні тривала боротьба за правду і справедливість, за право жити на рідній землі, зберігати традиції і культуру. Сьогодні українці також виборюють  незалежність та волю своїй країні – Україні.



Автор: абонемент для дорослих
Дата створення: 2024-05-17 15:21:40
Версія для друку