«Шекспір не має віку - він поза часом»

…Вкарбовані у пам'ять письмена

Віків перебіг не зітре.

В.Шекспір

До 460- річниці від дня народження визначного англійського поета,  драматурга  Вільяма Шекспіра  в  читальному залі КЗ «Хмільницька публічна бібліотека»  проходить літературний екскурс «Вільям Шекспір – співець кохання, майстер драми». Спадщина Шекспіра, без перебільшення, колосальна, його твори перекладено понад 100 мовами.

Мабуть, у світі знайдеться не багато людей, які б не читали найвідоміші твори автора «Ромео та Джульєтта», «Гамлет», «Король Лір», «Сон у літню ніч» та інші. Для тих читачів, хто любить поезію, Шекспір подарував свої чуттєві «Сонети». Уміння висловити свої почуття й переживання, думки й образи, події й відносини, і багато чого, що так чи інакше пов'язано  з людським світоглядом – справжній дар.

Недарма, саме цього драматурга – гуманіста оголошено письменником ІІ тисячоліття. Його п’єси своєю неповторністю надихали і продовжують надихати представників різних видів мистецтва минулого і сучасного.

Не поривайте дружби з геніальним Шекспіром, бо в кожному віці в його безсмертних творах ви знайдете щось нове і необхідне для себе.

Запрошуємо всіх бажаючих до перегляду книжкової виставки.




Автор: чит. зал
Дата створення: 2024-04-19 16:20:42
Версія для друку