Поезія єднає серця

З 16 по 24 березня в Україні триває перший Національний тиждень читання поезії, який проводиться за ініціативи Українського інституту книги. Метою акції є відзначення ролі поетів і поетичного слова в культурі, особливо під час війни, адже поезія як форма літератури реагує на події найпершою.

Гаслом став рядок із вірша сучасної української поетки Ірини Шувалової -  «Ріки незмінно течуть додому».  

У візуальній частині  використано  фрагмент однієї з картин циклу «Сни про дім» воїна, поета й художника Валерія Пузіка.

Тема Тижня поезії – «дім», адже поняття дому для кожного українця набули щемкого й навіть сакрального значення. Завдяки цій темі, акція підкреслить важливість дому для військових, які захищають наші домівки і водночас хочуть повернутися і відчути тепло і затишок рідних домівок.

У Всесвітній день поезії в Центрі активності громадян Хмільницької міської територіальної громади пройшла зустріч майстрів та поціновувачів поетичного слова під назвою «Сила і краса поетичного слова». Начальник Відділу культури і туризму Хмільницької міської ради Юлія Цупринюк привітала присутніх зі святом та запропонувала створити при Центрі активності спілку поетів, яка згуртує навколо себе творчих особистостей, особливо молодь, та популяризуватиме  творчість літераторів  нашого краю.  Свої вітання та підтримку майстрам пера висловили директор КЗ «Будинок культури» Олександр Донченко та директор КЗ «Хмільницька публічна  бібліотека» Олена Бугайова.

Захід став чудовою нагодою поспілкуватися з прекрасними, щирими, відкритими людьми – творцями української духовності, історії і культури: Юлією Бичківською - Бараболя, Анжелою Веремій, Оксаною Гавурою, Юлією Гребельською, Таїсією Громадою, Миколою Зарубою, Володимиром Зарубою, Уляною Мудь (Квасниця), Валентиною Павленко, Олегом Побережним, Юрієм Сиченко, Миколою Стасюком, Вірою Шурман. Поезія наших митців, написана про Україну, зворушує, надихає, щемить в душі й серці.

  Представлена  книжкова виставка «Поетичні перлини нашого краю» висвітлила, як поети безмежно закохані в свій рідний край, шанують і оспівують його в своїх творах.



Автор: чит. зал
Дата створення: 2024-03-22 12:52:48
Версія для друку