“Я вибрала долю собі сама…”

 « В її віршах – історія народу…» - під такою назвою на абонементі для юнацтва пройшла літературна година, присвячена українській поетесі, письменниці - шестидесятниці, Лауреатці  Шевченківської премії, Премії Антоновичів, премії Петрарки - Ліні Костенко. Кажуть, що талант, якщо він є, то проявляється в усьому. Це ж можна сказати і про геніальність поетеси, нашої сучасниці, якій 19 березня виповнюється  94  років.

         Вірші Ліни – це приклад відданого і безкомпромісного служіння своєму народові. Філософська лірика осмислює зміст життєвих проблем, сенсу людського життя; твори на історичну тематику підносять ідеї патріотизму, любові до рідної землі, рідної мови, вчать на прикладах з минулого приймати правильні рішення.   Поезія Ліни Костенко  заставляє людину посміхатись та плакати одночасно, наповнює душу теплом та дарує справжні переживання.  

Ліна Костенко і сьогодні продовжує дарувати читачам щирість своєї душі, філософське осмислення життя, красу українського слова. Для багатьох українців саме вона є тим певним мудрецем, який підказує, як прожити сьогоднішній день. І саме її вірші чи не найбільше цитують у соцмережах. Щороку українці влаштовують флешмоби під її ім’ям, а пісні на слова Ліни Костенко часто стають хітами. Актуальними, на превеликий жаль, стали й інші слова Ліни Костенко про старші реалії війни "І жах, і кров, і смерть, і відчай, і клекіт хижої орди..."

Про це на заході присутнім розповіла його ведуча, бібліотекар юнацького абонементу Л.Курилюк, а вірші  поетеси  з великим задоволенням читала молодь.

  Запрошуємо на абонемент для юнацтва познайомитися з представленою книжковою виставкою  "Королева української поезії», адже це гарний привід ще раз звернутися до творчості Ліни Василівни, перечитати її поезію та прозові твори, які надихають повірити в свої сили та вчать бути собою за будь-яких обставин.



Автор: юнацький
Дата створення: 2024-03-16 16:04:24
Версія для друку