Той незабутній березень 1944 року

Є події, дати та імена людей, які входять в історію села, міста чи країни. Про них складені легенди, написані книжки, їм присвячені вірші, створені фільми. Щоб зберегти спогади про події Другої світової війни та вшанувати воїнів - визволителів нашого краю від нацистських загарбників, у читальному залі КЗ «Хмільницька публічна бібліотека» проведено історичний екскурс «Той незабутній березень 1944 року» за участю здобувачів освіти Державного навчального закладу «Професійний ліцей сфери послуг м. Хмільник»(бібліотекар Мнюх Г.О.).

 80 років  віддаляє нас від подій звільнення  району та міста Хмільника від окупантів, але пам'ять їх учасників і свідків зберегли всі подробиці тих  часів. Свідченням правдивого пережитого образу війни часів Другої світової війни у м.Хмільнику є книга спогадів «Листи до себе» Бориса Кульчицького, письменника, пошуковця та дослідника історії Хмільницького краю. Цей мемуарний твір – про реальні події війни, її героїв – конкретних людей із справжніми іменами.

На основі книги було знято документальний фільм про Хмільник у роки війни народною аматорською кіностудією «Гіпаніс», що діє при КЗ «Будинок культури» (Микола Загородній). У кадрі говорять самовидці, ті люди, в душах яких війна залишила свої страшні, незабутні спогади. Переглянувши фільм та прослухавши розповідь бібліотекаря, молодь відповідала на запитання вікторини.

На завершення заходу присутні ознайомилися з матеріалами книжкової виставки «Визволення Хмільницької землі – знакова подія в історії краю». Ця жахлива сторінка історії України та нашого краю ніколи не зітреться з пам’яті українського народу.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять захисників України, що боронили країну в минулому і зараз обороняють нашу державу від російської агресії.



Автор: чит. зал
Дата створення: 2024-03-15 11:44:05
Версія для друку