Вчимося досягати бажаного. ПОКАЗ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО до Міжнародного дня протидії булінгу

Нехай ніхто не зваблює вас марними словами…

  4 травня відзначається Міжнародний день ПРОТИДІЇ БУЛІНГУ. До цього дня модератор  кіноклубу DocudaysUA при бібліотеці для дорослих Оксана Ошовська за пропонувала учням 6 – В класу (кл. керівник О. В. Захаров) ліцею №2  м. Хмільника перегляд  та обговорення документального  фільму «Джовані та балет на воді» режисера: Астрід Буссінк.

         У десятирічного Джованні є мрія: він хоче стати першим хлопчиком, який візьме участь у Чемпіонаті Нідерландів із синхронного плавання. Оскільки цей вид спорту вважається «дівчачим», не всі розуміють його прагнення. Але Джованні йде своєю дорогою, а Кім, його дівчина, чудово розуміє хлопця. Лишаючись на самоті, вони обговорюють своє майбутнє. Чи скористається Джованні підтримкою Кім і чи дійде до Чемпіонату?

         Після перегляду учнівська молодь мала змогу обговорити з модератором, що гендерні стереотипи все ще обмежують можливості людей у сучасному світі. Та найголовніше  успіх людини у великій мірі залежить від неї самої, людина має право на самовираження. Учні отримали корисні поради від модератора клубу Оксани Володимирівни:

  • Ø Стався до інших так, як ти хотів-аби, щоб ставилися до тебе.
  • Ø Сприймай людину такою, як вона є.
  • Ø Люди, які тебе оточують, — різні, але вони заслуговують на твою повагу.
  • Ø Треба активно висловлювати власну позицію, не бути пасивним, за будь-яких обставин залишатися собою.

         Модератор на завершення розповіла притчу про жабенят і попросила сказати, як вони зрозуміли цю притчу.

         Якось жабенята вирішили влаштувати змагання: хто перший вилізе на вершину вежі. Зібралося багато глядачів. Усім хотілося подивитися, як жабенята стрибатимуть, і посміятися над учасниками. Зрозуміло, ніхто з глядачів не вірив, що хоч одне жабеня зможе залізти на вершину вежі.

         Змагання почалися і з усіх боків почулися крики:

– У них нічого не вийде! Це занадто складно.

– Немає шансів! Вежа занадто висока!

Жабенята один за одним падали вниз, але деякі все ж ще намагалися дертися. Натовп кричав голосніше:

– Занадто важко!!! Жоден не зможе це зробити!

  Незабаром усі жабенята втомилися і впали. Окрім одного, який піднімався все вище і вище… Він єдиний зумів піднятися на вершину вежі.

  Усі стали розпитувати переможця, як йому вдалося знайти в собі стільки сил. Виявилось,переможець був глухим.


         Є люди, які навмисно перешкоджають іншим досягати успіхів, треба навчитись йти до своєї мети незважаючи ні на що. Отож, прямуймо до мети і не будемо прислухатись до тих,  які не вірять у наші сили.



Автор: адмін.
Дата створення: 2023-05-04 16:36:02
Версія для друку