До Міжнародного дня боротьби за права інвалідів

4 травня модератор  кіноклубу DocudaysUA при бібліотеці для дорослих Оксана Ошовська завітала до 8-А класу (  кл. керівник  Н. Гуменюк) ліцей № 2 м. Хмільника, щоб ознайомити з незвичайно цікавим фільмом «КАРЛА І НОРДАЛ» Режисер: Елізабет Аспелін. Фільм «КАРЛА І НОРДАЛ».  Оксана Володимирівна продемонструвала  цей фільм   до Міжнародного  дня  боротьби за права інвалідів – 5 травня.  У цей день 1992 року люди з обмеженими можливостями з 17 країн одночасно провели перший Загальноєвропейський день боротьби за рівні права і проти дискримінації   інвалідів.

          Документальна стрічка розповідає історію братика та сестрички  Карлі шість років, і у неї є старший брат на ім’я Нордал. Чому вона вважає його водночас старшим і молодшим? Зазираючи до світу Карли, ми бачимо, як вона справляється з тим, що має старшого брата з затримкою в розвитку. Режисерка спостерігає за своїми дітьми протягом зими, показуючи їхнє повсякденне життя, сповнене як складних ситуацій, так і сердечної любові.

Модератор кіноклубу Оксана Ошовська обговорювала з учнями важливі питання, що стосується прийняття та розуміння інакшості, про місце кожного в суспільство, про комфортне життя в соціумі для кожного.



Автор: Админ
Дата створення: 2023-05-04 10:58:28
Версія для друку