Засідання євро клубу « Євро плюс»

Щороку 18 листопада - це Європейський день захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства. Сексуальне насильство та сексуальна експлуатація дітей є серйозним порушенням прав дитини, має довготривалі і руйнівні наслідки на все життя. За даними Ради Європи кожна п'ята дитина, а в Україні - 21% страждає від різних форм сексуального насильства. У понад 80% таких випадків злочинець є знайомою для дитини людиною.

З метою підвищення рівня обізнаності про проблему сексуального насильства дітей, сприяння відкритій дискусії, обговорення Конвенції Ради Європи про захист дітей від сексуального насильства та сексуальної експлуатації на  абонементі для юнацтва з активістами  пройшло засідання євро клубу  «Євро плюс».  

         Присутні  уважно слухали інформацію координатора євро клубу Курилюк Л. щодо випадків скоєння насильства, шляхів уникнення негативних та ризикових ситуацій, адже кривдником може бути будь-хто з оточення. У формі  тренінгу  велась розмова  на дуже  делікатну тему, що особливо потребує обговорення. Дівчата та хлопці пропонували свої ідеї, ділилися думками, як  запобігти насильству в сім’ї та на вулиці, також  що потрібно знати, щоб захистити себе від агресії, жорстокості, погроз, коментували та дискутували, аби дійти істини, що: просити допомоги – вияв сильної особистості, а замовчувати – означає позбавляти себе можливостей! Було обговорено дії як убезпечити себе, яка поведінка має викликати підозру та як діяти у таких ситуаціях. 

Також  було  продемонстровано цікавий та повчальний документальний фільм «Правда про торгівлю людьми»,  переглянуто короткометражні соціальні відеоролики «Почни говорити», «Розкажи дорослому, якому довіряєш» з подальшим обговоренням.


 

 

 



Автор: юнацький
Дата створення: 2021-11-16 12:20:16
Версія для друку