День народження Європейського союзу

 

 

«Європа- це континент різних культур,

релігійних та правових традицій,

але, водночас, спільних цінностей.

Ці цінності сприймає, а відтак

і захищає  Європейський Союз.

Він заохочує співробітництво між

європейськими кордонами,

сприяє єдності при збереженні розмаїття».

 

Напередодні Дня утворення Європейського союзу - економічного та політичного союзу 27 держав-членів, що розташовані здебільшого у Європі, який відзначається щорічно 1 листопада, починаючи з 1993 року, на абонементі для юнацтва, де функціонує Пункт європейської інформації : «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся…», відбувся пізнавально – інформаційний  круїз  «Європейський Союз в сучасному світі».

         Бібліотекарі представили презентацію „Що таке Європейський Союз?”, з якої молоді люди дізналися про загальні характеристики країн Європейського Союзу, прослухали гімн ЄС, переглянули два відеофільми „Подорожуємо країнами ЄС” та „10 цікавих фактів про країни ЄС”, ознайомилися з кожною країною окремо та зазирнули у різні куточки країн ЄС, дізнались про рівень життя та розвиток цих країн,  про перевагу європейських цінностей і європейських стандартів.

 

         Молодь та старшокласники залюбки переглянули відео-колаж «Загадкова сторінка Європейського Союзу».  Після перегляду відбулося обговорення, у юнаків та дівчат виникло багато питань, молодь сміливо висловлювала свої думки та переконання…

По завершенню пізнавально- інформаційного круїзу бібліотекар абонементу для юнацтва звернула увагу присутніх на інформаційну виставку-перегляд „Все про Європу: Читай! Слухай!  Дізнавайся!” , книжково – ілюстративну виставку «Літературна Європа» та провела  бібліографічний огляд літератури представленій на ній.

Європейське майбутнє України залежить від кожного з нас. Саме ми будуємо сучасну, сильну, правову державу. Вивчаючи досвід країн, що пройшовши важкі випробування і стали лідерами європейської цивілізації, ми знаходимо нові рішення для розв’язання питань нашого сьогодення.



Автор: юнацький
Дата створення: 2021-10-30 13:24:48
Версія для друку