Нова книга до життєпису Миколи Дороша

Микола Никифорович Дорош –

неординарна, добра, щира , винятково

творча особистість. Унікальний  працелюб.

Сергій Гальчак

«З думою про Україну, своє село і рідний  край» − під такою назвою вийшла сьогочасна книга про відомого освітянина, краєзнавця, громадського діяча, автора близько 40 краєзнавчих книг Миколу Никифоровича Дороша. Автори і упорядники цього видання  відомі краяни Вінниччини – Сергій Гальчак, Василь Паламарчук, до речі наш земляк та Ігор                                

         

Гальчак, С., Паламарчук В., Балюк І. З думою про Україну, своє село і рідний край. Про Миколу Дороша, його життя і творчість. - Вінниця: ТОВ "Меркьюрі-Поділля".- 172 с., іл.- 24 с

         У цій книзі Ви ознайомитися з біографічними даними, творами ( статтями, книгами, поетичними збірках), буклетами, статтями надрукованих у журналах,  виступи на конференціях та творами у співавторстві  Миколи Дороша. 

         У розділі «Відгуки про творчість» зібрані вислови, подяки Миколі Никифоровичу від влади, депутатів, краєзнавців, освітян, журналістів, як відомих краян,  так і маловідомих краян з 1972  по                                  2020 роки.

         Це Президент України  Віктор Ющенко, Прем’єр-Міністри України Юлія Тимошенко, Юрій Єхануров, народні депутати України Микола Катеринчук, Віталій Колесніченко, Петро Юрчишин  та його дружина Любов Ярославівна Юрчишина,  голова обласної державної адміністрації Олександр Домбровський,  голови Хмільницької районної державної адміністрації Іван Вітюк, Володимир Лановий, Олег Томашук,  голови районної ради Василь Чмелюк, вінницькі журналісти, письменники- Анатолій Бортняк, Іван Волошенюк, Григор Мовчанюк,  Лариса Новицька, Сергій Гальчак, Констянтин Завальнюк, Анатолій Подолинний, Василь Паламарчук та наші хмільничани. Також подані нагороди, адже Микола Никифорович  заслужений вчитель України, Почесний краєзнавець України,  Почесний громадянин Хмільницького району та Уланова. Велика уваги приділена вивченню  Синьоводської  битви 1362 року Миколою Никифоровичем.

Особливу цінність складають відгуки та статті про краєзнавчі книги Миколи Дороша, якими  щиро діляться  посадовці та краяни.

У розділі  «Чарівні миті життя і творчості» читач зі світлин ознайомиться з життєвим та творчим шляхом Миколи Дороша, його родиною, друзями та  колегами.

Книга присвячена ювілейній даті  − 70  річчю Миколи Никифоровича Дороша. У цій книзі Ви пройдетесь тернистим шляхом краєзнавця, який своє життя і творчість  присвятив малій батьківщині, який        самовіданно служив і служить Україні, а у серці струменить любов до сторінок минулого рідного краю.

З виступу під час творчої зустрічі 16 грудня 2015 року директора КЗ «Хмільницька районна бібліотека для дорослих» Зої Попової : «Шановний Микола Никифоровичу! Дозвольте побажати Вам,  щоб ваша книжкова нива колосилась ще довгі-довгі роки щедрими новими творами. Щоби доленька Вам дарувала довгі щасливі роки. Добра Вам, вашій родині!..».

Для тих, хто хоче більше дізнатись про краєзнавчі розвідки Миколи Дороша  у минуле наших прадідів пропонуємо віртуальну виставку «Книги Миколи Дороша»  http://hm-library.com.ua/virtual.php?page=11 та тематичну папку «Микола Дорош - історик, педагог, журналіст, поет та знаний краєзнавець».

 



Автор: Краєзнавець
Дата створення: 2021-01-16 11:59:15
Версія для друку