Роки війни-століття пам яті

 

                                                                                    Нам не забути днів війни…

                                                                                    У нашій пам’яті вони.

                                                                                    І ті герої незабутні, що з нами йдуть в віки майбутні.

       28 жовтня в Україні щорічно відзначається день визволення нашої країни від фашистських загарбників. Це святковий день, коли з нашої землі були остаточного вигнані війська нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни. Український народ, який зазнав гітлерівської окупації і звірств фашистських головорізів, не схилив голови і не став на коліна перед загарбниками, разом з усіма народами-братами, він піднявся на священний і нещадний бій з ворогом.

       Друга світова війна принесла з собою таку безліч трагедій, віроломства, зруйнованих доль, що до цих пір людство із сумом і гіркотою згадує про ті далекі події, які торкнулися практично кожного на нашій спільній землі

      Так, в пам’ять про героїв Другої світової війни та визволення України від фашистських загарбників  на абонементі для дорослих представлена виставка - спогад « Дорогами визволення України».


    Окремим томом на виставці представлено Книгу Пам'яті України "Безсмертя 1941-1945" – своєрідний літопис боротьби і мужності нашого народу, котрий здолав фашистську навалу і здобув Перемогу в травні 1945 року. У Книзі Пам'яті опубліковано імена полеглих у роки війни.





Автор: абонемент
Дата створення: 2020-10-22 10:28:32
Версія для друку