Нові книги до бібліотек району

     Кожна нова книга – це завжди  подія  та нове знайомство.  В лютому 2020року  до  КЗ «Хмільницька районна бібліотека для дорослих»  надійшло   600 прим. україномовних  книг. Книги передані   до читального залу, абонементу  та абонементу для юнацтва.

    Книги надійшли також до Хмільницької районної дитячої бібліотеки та сільських бібліотек.   Всього надійшло 1200 прим. книг на суму 142 тис. грн..

    Книжкова продукція видана за розпорядженням Кабінету  Міністрів  України « Про затвердження переліку книжкової продукції, що придбавається для поповнення бібліотечних фондів» і передано до  публічних бібліотек  України.

 

     Серед них новинки  української та зарубіжної літератури , книги з історії України, психології, сучасні мирові бетселлери, література для юнацтва та дітей.

     Приємного  та цікавого читання !

 Пропонуємо ознайомитись  з деякими з них

 

 Гоулман, Деніел.

         Емоційний інтелект [Текст] / Д. Гоулман. - Харків : Віват, 2019. - 512 с.

 

Книжка, яка змінює уявлення про те, що означає бути розумним.
 

Дочинец, Мирослав Иванович.

         В'язень замку Паланок [Текст] / Мирослав Дочинець. - Львів : Література та мистецтво, 2019. - 386 с.

 

Це незбагненна історія про безрідного закарпатського хлопчика-байстрюка, який рано прилучається до копання криниць.І докопується до таких глибин!Здобуває унікальний хист, навчається мудрості в учителів, мужності в скрутних обставинах, стає зрештою найбагатшою людиною в краю.

 

Еріксен, Томас Гілланд.

         Сміття і люди / Томас Гілланд Еріксен. - Київ : Ніка-Центр, 2019. - 224 с.

 

Книжка знаного норвезького вченого-антрополога Томаса Гілланда Еріксена «Сміття і люди»-це розгляд різних аспектів співіснування людської ойкумени та світу відходів.попри свою назву,це зовсім не екологічна розвідка й не інструкція порятунку світу від забруднення та різних відходів.Автор розглядає сміття як невід’ємну рису людського способу існування.
   

Таїрова-Яковлева, Тетяна Геннадіївна.

         Гетьмани України  : історії про славу, трагедії та мужність : пер. з рос. / Т. Г. Таїрова-Яковлева ; пер. Н. Єгоровець. - Вид. 2-е. - Київ : КЛІО, 2019. - 424 с.

 

Укнизі представлені одинадцять біографій гетьманів, які були військовими і політичними лідерами України ХVII-ХVIII ст.. Ознайомлюючись з їх долею, читач зможе відкрити для себе маловідомі та забуті сторінки української історії.
   

Толкін, Дж. Р.Р.

         Падіння Артура / Дж. Р.Р. Толкін. - Львів : Астролябія, 2018. - 256 с.

 

«Падіння Артура», єдиний літературний екскурс Дж. Р.Р. Толкіна у світ легенд про британського короля Артура, цілком може вважатися його наймайстернішим здобутком у зверненні до давньоанглійського вірша. Тут він переосмислив стародавні артурські сказання.
   

Ушкалов, Леонід.  Моя Шевченківська енциклопедія: із досвіду самопізнання. - Вид. 2-е. - Київ : ДУХ І ЛІТЕРА, 2019. - 560 с.

 

До книги входить близько 300 невеликих есеїв про світ та образів Тараса Шевченка(1814-1861)-поета,художника,музиканта,мислителя. Шевченко постає тут людиною, яка надзвичайно тонко відчуває природу,мистецтво,життя в усіх його проявах: від побуту до метафізики.
   

Форд, Генрі    (1863–1947)  Моє життя та робота / Генрі Форд ; пер. з англ. Анжели Асман. - Київ : КМ-БУКС, 2019. - 312 с.

 

Захоплива розповідь про життя та роботу Генрі Форда від нього самого.Генрі Форд-американський промисловець,засновник «Форд Мотор Кампані» та спонсор розробки конвеєрної технології  масового виробництва.У своїй книзі він детально описує,яким чином досягнув успіху у виробництві наймасовішого автомобіля світу.
   Франкл, Віктор.    Людина в пошуках справжнього сенсу. Психолог у концтаборі / Віктор Франкл ; [пер. з англ. Олени Замойської]. - 3-е вид. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. - 159, [1] с. 
   Харарі, Ювал Ной.    Людина розумна. Історія людства від минулого до майбутнього : [пер. з англ.] / Ю. Н. Харарі ; пер. Я. Лебеденко. - Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2016. - 543 с.
   

Шаповал Ю.І.  Мить історії: 366 мініатюр про людей і події/юрій шаповал.-Київ:Парлам. Вид-во, 2019.-400 с.:іл.

 

Юрій Шаповал винайшов своєрідний,дотепний спосіб оживити історію, зробити її фактом нашого повсякдення, прив’язати до свого життєвого досвіду кожного слухача.

   

Шиян Гаська   За спиною. Роман.-Харків: Вид-во «Ранок»: Фабула, 2019.-352 с.

 

Ти можеш триматись осторонь від війни. Не читати новин, не вступати в дискусії. Побудувати власну реальність на фундаменті з комфорту й достатку. Але це не гарантує, що одного дня війна не відімкне двері твого дому власним набором ключів. Так сталось і з Мартою – головною героїнею нового роману Гаськи Шиян «За спиною».
   

Щоткін К.  Хроніки Щоткіна.-Х.: Віват, 2019.-304 с.

 

У книжці наведено відомості про виникнення, формування і становлення української церкви, висвітлено гострі питання, що назріли протягом століть.
   

Пагутяк Галина    Слуга з Добромиля:роман. Книга містична / Галина Пагутяк.-Львів: ЛА «Піраміда», 2019.-292 с.

 

До книги містичної прози відомої української письменниці Галини Пагутяк ввійшли два знакові її романи - "Зачаровані музиканти", один із вершинних її творів (за словами Михайла Слабошпицького), та "Слуга з Добромиля", відзначений Національною премією України імені Тараса Шевченка 2009 р. Надзвичайно природня й артистична проза Галини Пагутяк зачаровує і не залишає людей байдужими.
   

Сергій Парновський, Олексій Парновський

Як влаштовано Всесвіт.Вступ до сучасної космології.: сергій Парновський, Олексій Парновський.-Львів: Вид Старого Лева,2019.-248с.

 

Із чого почався Всесвіт і чи його вік скінченний? Як він розвивався і що з ним відбувається тепер? Де відбувся Великий вибух і чи всюди у Всесвіті закони фізики однакові? У цій книжці прочитаєте короткий курс про історію та сучасний стан космології.
   

Бернетт Д.  Наш дивакуватий мозок / Дін Бернетт; пер. з англ. Ю.Маричева.-Х.:Віват,2019.-384 с.

Чому ми вступаємо в полеміку з людьми, які знають менше за нас? Чому можемо, зустрівшись зі знайомою людиною, не згадати її імені? Чи правда, що стрес може суттєво підвищити нашу продуктивність? Відомий невролог досліджує людський мозок і робить цікаві висновки про його вплив на нашу поведінку.
   

Панченко Володимир Старовинні Герби Українських міст.-К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2018.-384 с.

 

У пропонованому виданні — графічні реконструкції, описи та відомості з історії старовинних гербів міст і містечок з усіх регіонів нашої держави, відтворені за тогочасними документальними джерелами — від XIV до початку ХХ століття.
   

Курков А.Ю. Бікфордів світ: роман / А.Ю. Курков; пер. з рос.  В.С. Бойка; худож.-офорлювач О.М.Іванов.-К.:ДОВЖЕНКО БУКС, 2019.-378 с.

 

«Бікфордів світ»-це дуже серйозна та дуже сумна казка, сюжет якої складно переказати. Головні її теми – пам'ять і страх. Пам'ять про дитинство, розчарування у реальному світі, побоювання будь-яких змін, відсутність бажань, комплекс провини і безсилля перед життям. 

 

   

Ірена Карпа  Добрі новини з Аральського моря: роман.-Київ: Книголав, 2019-592 с.

 

До написання роману Ірену надихнув переїзд до Парижу кілька років тому. В основі сюжету – пригоди чотирьох героїнь, яких об’єднує українське походження і секрети з минулого, а також бажання звільнитися від них і почати нове життя.
   

Вільчинський О.К.   У степу під Авдіївкою / Олександр Вільчинський; худож.-оформлювач О.А. Гугалова.-Харків:Фоліо, 2018.-187 с.

 

«Виявляється, навіть у п’ятдесят три багато чого можна відчути вперше, особливо, якщо ти вперше в житті потрапив на війну, до того ж добровільно…» Це про одного з головних героїв цієї книжки, бійця з позивним Луїс, у цивільному житті він був Роман Данилюк, працівник обласного архіву, який пішов захищати батьківщину, незважаючи на вік та слабке серце… 
   

Гокінг, Стівен. Найкоротша історія часу  / Стівен Гокінг і Леонард Млодінов. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. - 155 с.

 

Природі простору і часу, походженням Всесвіту присвячена ця науково-популярна книга знаменитого англійського астрофізика Стівена Хокінга.


Автор: Бібліограф
Дата створення: 2020-03-03 10:52:26
Версія для друку