Засідання кіноклубу медіа-просвіти з прав людини Docudays UA

 

20  Лютого  у секторі  інформаційно -  комп’ютерних послуг  відбулося чергове засідання кіноклубу медіа-просвіти з прав людини Docudays UA при КЗ «Хмільницька бібліотека для дорослих» .

Присутні розглянули ряд питань: Які  мої права? У чому вона проявляється? та ін.

В рамках засідання кіноклубу модераторка Оксана Ошовська   представила до перегляду присутнім   документальну кінострічку «Я – КУБА» Режисер:  Осе Свенгайм Дрівенес.

Це фільм про становлення та дорослішання Куби, який має піклуватися про свого маленького брата, поки їхні батьки далеко від дому. Та з часом, коли Куба стає підлітком, він перестає відчувати ту велику відповідальність, що лягла на його молоді плечі. Його сім'ї потрібно ухвалити  доленосне рішення. Історія Куби також вдало ілюструє ситуацію в сучасній Європі, оскільки в одній лише Польщі нараховується більше 100 тисяч дітей, яких батьки залишили в пошуках кращої долі й роботи за кордоном. Це відвертий фільм про дітей, які зростають «євросиротами».

Після кіносеансу учасники заходу висловили свої враження від переглянутої кінострічки, поділилися власними думками щодо формування  розуміння прав дитини в сфері сімейного життя.



Автор: адмін
Дата створення: 2020-02-21 09:22:28
Версія для друку