Подвигу жити вічно

      Відповідно до Указу Президента України щорічно 22 вересня в Україні відзначається День партизанської слави, як данина всенародної поваги та вшанування пам'яті усіх тих, хто під час Другої світової війни боровся за свободу своєї країни, свого народу не шкодуючи ні сил, ні власного життя.

        Це - державне визнання внеску народних месників у велику Перемогу над нацизмом, відновлення історичної справедливості щодо масової участі українського народу у визвольній боротьбі проти гітлерівської навали. Це - свято людей сильних духом і з чистою совістю, які не шкодували життя для перемоги над ненависним ворогом.

       Партизани і підпільники відіграли значну роль у здобутті перемоги над гітлерівською Німеччиною та її союзниками. Вони, без перебільшення, були ще одним фронтом у тилу ворога.  . Адже партизанський рух завжди відображав прагнення народу до свободи.

       З нагоди  Дня партизанської слави, з метою вшанування подвигу партизанів і підпільників на абонементі для дорослих   пройшов історичний екскурс  «Незламний фронт відваги і доблесті»


       Знання про партизанський рух  читачі поповнили, переглянувши  книжкову виставку «Мужність партизанська».


       Ми не повинні забувати про тих людей, які пройшли крізь найскладніші випробування, відстояли право людей на свободу, врятували нашу країну та світ від нацизму, виховуючи в підростаючого покоління почуття патріотизму та гордості за наших героїв.

        Партизанський рух став воістину всенародною боротьбою проти німецько-фашистських загарбників.



Автор: абонемент
Дата створення: 2019-09-19 16:38:27
Версія для друку