Тепер і Рибчинці мають свою історію

Для тих, хто цікавиться історією малої Батьківщини, сторінками минувшини буде цікава нова книга Василя Паламарчука та Миколи Дороша «На чистих плесах Сниводи-ріки». Автори  ось як самі зазначили про книгу: «Описуючи минуле, автори намагалися  показати село Рибчинці не окремим ізольованим організмом, а як невід’ємну територію, що межує з сусідами: Маркушами, Митинцями, Улановом, Зозулинцями…

Багатий цей край не лише цікавою захопливою історією, а й краєзнавцями, художниками, вишивальницями, політичними і громадськими діячами, хліборобами».

Дорош М.Н., Паламарчук В. На чистих плесах Сниводи-ріки. – Вінниця: ТОВ «Меркьюрі-Поділля», 2018. – 216 с.

Книга «На чистих плесах Сниводи-ріки», як і попередня книга цих авторів, розповідає про Синьоводську битву 1362 року. Цікаво буде і дізнатися, що сьогодні Рибчинцям – 450 років.

Читач пройдеться стежками Богдана Хмельницького та селами, які пов’язані з перебуванням гетьмана України на наших теренах.

Трагічними сторінкам для жителів села Рибчинці були роки Голодомору 1932-1933р., репресій та Другої світової війни.

Відведено окреме місце  відомим діячам, які родилися, живуть у селі – це народний депутат України Олександр Марченко, підприємець Микола Воронін, спортсмен Сергій Воронін, лауреат Шевченківської премії Феодосій Гуменюк, поетеса Віра Шурман….

Ми щиро вітаємо Василя Паламарчука та Миколу Дороша з новою книгою і зичимо козацького здоров’я, творчого натхнення та вдячних читачів, а користувачів бібліотеки  запрошуємо полинути в історію села Рибчинці.



Автор: Краєзнавець
Дата створення: 2018-12-13 12:07:02
Версія для друку