Пройдемось Хмільником

Шумно і весело розпочався Тиждень краєзнавства, приурочений до Дня міста   у районній бібліотеці.  У  перший день  на годину пізнань і відкриттів «Пройдемось Хмільником» завітали 45 школярів 9-Б, 9-В класів НВК: ЗШ  І – ІІІ  ст.- гімназії №1, класний керівник Галина Михайлівна Фесенко та Ірина Миколаївна Покотилова.


Розпочала годину завідуюча відділом обслуговування Марія Бабій, яка привітала учнів і розповіла про  книги, які допоможуть їм у навчанні,  підвищити рівень інтелекту та покращити пам’ять.

Бібліограф  Яна  Моргун розповіла учням   про книги, які вийшли в радянський період,  у яких розповідається історія Хмільника. Ознайомила з сучасною краєзнавчою видавничою продукцією про місто, де можна дізнатись не тільки  з  минулим, але й з сьогоденням Хмільника.

Насичений був конкурс «Чи знаєте  ви Хмільник?», який провів інженер-програміст Віталій Коновалюк. За старими фотографіями дев’ятикласники відгадували, що сьогодні на цьому місці знаходиться.

А доповнювала конкурс про кожну світлину краєзнавець бібліотеки Оксана Михалиця.   Так школярі дізнались про вежу,  про палац, про першу водолікарню, про старі будинки міста та хто у них проживав.

В захваті діти дослухались до  доповнень  своїх вчителів, які ділились спогадами про місто у радянські часи. Дізнались, що знаходилось раніше в центрі міста, де  зараз пам’ятник Т.Шевченку.

На завершення самі школярі запропонували пройтись містом і дізнатись про минуле іменинника-Хмільника.

Для школярів та читачів бібліотеки  була  представлена книжкова краєзнавча виставка «Хмільник запрошує».

 

 



Автор: Краєзнавець
Дата створення: 2018-09-20 17:19:04
Версія для друку