Міжнародний день Миру

Людина створена природою 

для миру, а не для війни, 
народжена для радості, 
а не для горя… 

Франсуа Рабле 

21 вересня весь світ відзначає День Миру, як день глобального припинення вогню та відмови від насильства. У всіх куточках світу, навіть у далекій Африці  проходять заходи, спрямовані на залучення уваги до того, як багато в нашому світі агресії і зла, безглуздих смертей і ненависті.  

         До Міжнародного дня миру в Україні люди ставляться з глибокою пошаною і усвідомленням того болю, який завдає війна. У наш час, коли на Сході нашої  країни лунають постріли та проливається людська кров, це свято особливе. Цього дня низько схиляємо голови перед тими людьми, які   підтримують  найцінніше на цій планеті – мир, людське життя, право мати над головою мирне небо.   

Цей день закликає людей не тільки замислитися про мир, а й зробити щось заради нього. 

Учасники проекту "Творча майстерня", що діє на абонементі для юнацтва, взяли участь в майстер - класі «Створи власний голуб миру».


На початку заняття варто було створити необхідну атмосферу й налаштуватися на роботу, тому учасники разом з бібліотекарем Л. Курилюк згадали, що ж їм відомо про цих  птахів,  де вони мешкають,як людині вдалося їх приручити, коли і за що голубів назвали своєрідним символом миру?

         Кожний виготовлений голуб увібрав в себе тепло  дитячих  рук і  любов, а також несе величезний сенс і заклик до миру на всій землі.

         Хочемо побажати всім МИРУ!



Автор: юнацький
Дата створення: 2018-09-20 15:49:08
Версія для друку