Найкраща - батьківська земля

..земля прабатьківська – твій перший оберіг.

Люби її всім серденьком, минувшину вивчай,

Свої знання у спадщину нащадкам передай.  Микола Дорош

Нова  книга -  це  завжди  свято для широкого  читацького   загалу, а особливо,  коли вона краєзнавчого   змісту. Хмільницька районна бібліотека для дорослих  отримала  в   дарунок  книгу  «Село моє і Снивода  зі мною…Воронівці: історичні нариси, оповіді» від Миколи Никифоровича Дороша , педагога, літописця Хмільницької землі, науковця, історика, краєзнавця, журналіста, поета  та літератора . Ім’я нашого земляка відоме не лише на теренах Вінниччини, але й в Україні. Як стверджує  доктор історичних наук, Почесний краєзнавець України, заслужений працівник культури України Сергій  Дмитрович  Гальчак:  «..нецікавих творів у творчому  доробку М.Н.Дороша просто немає..».

Дорош М.Н.Село моє і Снивода зі мною…Воронівці: історичні нариси,оповіді / Микола Дорош. -  Вінниця:ТОВ:Меркюрі – Поділля», 2018. – 700с.

Історія кожного села зберігає свій особливий шарм, свою неповторність і красу. З маленьких потічків утворюється велика ріка. З історії села – починається для кожного Батьківщина. Важливо знати усім чиї ми діти, якого роду і племені, які у нас національні корені  та витоки.

В своїй  другій книзі  про рідні  Воронівці, що у Хмільницькому районі Вінниччини, автор з особливою  любов’ю і теплотою розповідає про  історію давнього козацького поселення на берегах річки  Сниводи, показує його мальовничість і гордість за краян, які у нестримному плині часу своєю невтомною працею і звитягою зробили село справжньою    перлиною подільської землі.

Книга зацікавлює з перших сторінок, вона  пересипана науковими, краєзнавчими, ліричними перлинами, допомагає читачеві поринути  за завісу часу, зазирнути у потаємні глибини нашої минувшини. Книга розрахована на широке коло читачів . Дякуємо Миколі Никифоровичу за подаровану книгу та  бажаємо невтомному  працелюбу нових успіхів у титанічній справі, якій він присвятив своє життя.

Запрошуємо до бібліотеки.

 



Автор: admin
Дата створення: 2018-07-20 15:19:24
Версія для друку