Якого ми Роду?

Для когось хата під стріхою –

археологічний пережиток,

а для когось – Всесвіт.

Володимир Козюк

 

У районній книгозбірні розпочався Тиждень з народознавства «Якого ми Роду?». Основна мета заходу – це збереження  та популяризація українських цінностей. У вівторок  у читальню залу на народознавчий урок «З тієї хати вийшов ти, у тій хаті народилась Україна»   завітали учні 8-А класу ЗОШ №2, класний керівник Олександр Вознюк.

Краєзнавець Оксана Михалиця розповідала про українську хату під стріхою. Учні дізнались як вибирали українці місце під забудову хати, про запросини на толоку та про саму толоку, також про обереги, які повинні обов’язково бути у хаті.

         Завідуюча сектором інформаційно-комп’юторних послуг Оксана Ошовська підготовила відео-слайди про старовинні хатки України, які школярі захоплено передивлялись.

        

Також для учнів зачитувались уривки українських класиків про глиняну хату під стріхою, які підготували  бібліотекарі читального залу.

         На завершення Оксана Михалиця розповіла про унікальний фотоальбом нашого земляка Володимира Козюка «Хата під стріхою. Останній штрих минулого тисячоліття», який складається  з 450 світлин глиняних хаток під стріхою.

         Щиро і весело відбувся урок з народознавства «З тієї хати вийшов ти, у тій хаті народилась Україна», восьмикласники образно будували свої глиняні хати, прикрашали і ділились    свої думками про минуле наших дідів, прадідів.



Автор: Краєзнавець
Дата створення: 2018-04-19 11:25:17
Версія для друку