Лірика душі. Найкращий подарунок − книга

 

О, ці не мовлені слова!

О, ці приховані жадання!

Від нас і камінь ожива,

Черкнувши небо на світанні!

                        Микола Заруба

         Осінніми чудовими днями для читачів та колективу районної книгозбірні  була подарована книга від керівника літературно-мистецького клубу «Золота троянда» Миколи Заруби збірку «Дикий хміль кохання і натхнення». Ця поетично - лірична книга присвячена Сапфіровому весіллю автора книги і його музи Галинки.

      

Заруба, М. Дикий хміль кохання і натхнення: поезії / Микола Заруба. – 2017. – 120с.  

Під шепіт жовтогарячого листя  перегортаючи сторінки  поетичної збірки  поринаєш у чистоту почуттів, переносишся у світ ніжності і кохання та таємниць….  У передмові сам автор зазначив: «Щодо мене як автора пропоновані Вам, шановний читачу, збірки ліричних і навіть еротичних віршів, то це саме той випадок, коли зерно передбачення впало на благодатний ґрунт.

Трохи про назву книжки.

«Дикий хміль – здавна улюблена в нашому народі рослина в піснях оспівана. Вона символ самого життя. Існував звичай: хлопець освічувався в коханні там, де росте хміль. Тут і побачення відбувалися. В пору цвітіння хмелю найчастіше й одружували молодят. Хміль – символ козака».

 Також читач  доторкнеться до краси української ночі, природи. Збірка «Дикий хміль кохання і натхнення», своєю щирістю доторкнеться  до струн душі.

У вступному слові лауреат Міжнародної літературної премії ім. І. Кошелівця наголосив: «Віршам  М. Заруби властива грайлива легкість, відчувається органічність його володіння мовою − поетові немає потреби колупатися у словнику рим. Немає у нього і білих віршів. Мабуть, він поділяє думку американського поета Роберта Фроста, що білі вірші – це теж вірші однак вони подібні до гри в теніс без сітки. Автор збірки користується не лише зовнішньою, а й внутрішньою римою; створені ним неологізми мають прозору внутрішню форму, отже, цілком зрозумілі читачеві; асонанси й алітерації звучать не надумано, а й зовсім природно».

Колектив районної бібліотеки для дорослих висловлює щиру подяку  Миколі Зарубі за подаровану книгу і зичить здоров’я, Многії, Многії літа та

Хай ніколи вас не залиша

Дикий хміль кохання і натхнення!



Автор: Краєзнавець
Дата створення: 2017-11-04 15:18:09
Версія для друку