Співає Поділля Леонтовича

         15 вересня у великій залі районного Будинку культури відбувся відбірковий тур   обласного мистецького свята «Співає Поділля Леонтовича», присвячений 140-річчю з дня народження композитора-земляка  Миколи Леонтовича, в якому взяли участь 6 хорових колективів  з Хмільницького, Вінницького, Козятинського та Жмеринського районів. 4 колективи  своїми виступами підтверджували та ( за оцінкам журі) підтвердили звання «народний аматорський». Це народний  аматорський хоровий колектив української пісні «Зорецвіт» КЗ «Хмільницький РБК»,

народний аматорський хоровий колектив Чернятинського сільського клубу Северинівської об’єднаної територіальної громади Жмеринського району,

народний аматорський хоровий колектив ветеранів війни та праці «Прометей» Козятинського  РБК

та народний аматорський  хоровий колектив працівників культури Вінницького району, який просто зачарував глядачів  своїм професійним високомайстерним  виступом.

 

         На цей захід були запрошені всі працівники сільських закладів культури. На початку концерту   голова журі, заступник директора Вінницького ОЦНТ  Олена Іванівна Назарець та начальник відділу культури і туризму Хмільницької райдержадміністрації Микола Олександрович Стукан  привітали усіх учасників та побажали успішних виступів.

 

 

          Виконання різноманітних музичних творів хоровими колективами оцінювало професійне журі у складі працівників управління культури і мистецтв Вінницької обласної державної адміністрації. Це: Олена Іванівна Назарець  -  заступник директора Вінницького обласного центру народної творчості (голова журі), Плішка Євгенія Іванівна – викладач відділу хорового диригування, педагог-методист Вінницького училища культури і мистецтв, ім. Миколи Леонтовича, Ніна Іванівна Джус – провідний методист з вокально – хорового мистецтва ОЦНТ. Члени журі були запрошені до виступу, в якому вони дали професійну оцінку усім хоровим колективам. 

 

         В рамках цього регіонального відбіркового туру обласного фестивалю було визначено 2 хорові колективи для у часті у фестивалі «Співає Поділля Леонтовича», це – народний аматорський хоровий колектив української пісні «Зорецвіт» КЗ «Хмільницький РБК» та народний аматорський хоровий колектив «Перлина Поділля» Соколівського сільського Будинку культури. 

    А народний аматорський хоровий колектив ветеранів війни та праці КЗ «Хмільницький РБК» під керівництвом Павла Дубового було рекомендовано для участі в обласному фестивалі-конкурсі ім. Павла Муравського, який відбудеться в с.м.т. Піщанка 6 жовтня 2017р.

         Працівники КЗ "Хмільницька районна бібліотека для дорослих" представили у фойє будинку культури виставку-експозицію "Їх поєднала пісня Леонтовича..."




Автор: Абонемент
Дата створення: 2017-09-20 15:57:54
Версія для друку