156 річниця з дня перепоховання праху Шевченка

Як помру, то поховайте
Мене на могилі,
Серед степу широкого,
На Вкраїні милій,

Щоб лани широкополі,
І Дніпро, і кручі
Було видно, було чути,
Як реве ревучий...

Унікальна творчість Тараса Шевченка та його подвижницьке життя зробили його постать одним із найпотужніших, найпривабливіших і найвідоміших символів України та українського народу. Кожен факт, пов'язаний із життєвим та творчим шляхом Великого Кобзаря, є складовою частиною єдиного цілого, що зветься Шевченкіаною, вивченням та популяризацією.

  На абонементі для дорослих представлена виставка-вшанування до 156-ї річниці від дня перепоховання праху Т.Г. Шевченка «Шевченко в моєму серці»,   де користувачі дізнались, що перепоховання видатного митця стало звершенням цього заповіту. Також познайомились з цікавими фактами про останній рік життя Тараса, його хворобу, смерть, похорон, перевезення праху до України і про священне місце для всіх українців — Чернечу (тепер — Тарасову) гору, де знайшов вічний спокій великий Шевченко. Вже більше ніж півтора століття їдуть в Канів зі всього світу шанувальники постаті Великого Кобзаря, вклоняються могилі людини, яка віддала Україні усі свої геніальні думки й почування.


22 травня 2017 року о 12:00 біля пам’ятника Тарасові Шевченку міста Хмільника голова Хмільницької районної ради Бонсевич З.Г. та голова Хмільницької районної державної адміністрації Буткевич Є.В. взяли участь у заході присвяченому 156 річниці з дня перепоховання праху Тараса Шевченка на Чернечій горі. Для присутніх звучали тематичні пісні у талановитому виконанні народного аматорського хорового колективу «Зорецвіт» районного Будинку культури (керівник – Василь Коцулим) та місцевого шанувальника Кобзаревого слова Богдана Тарасюка.


Завершилася просвітницька акція покладанням квітів до пам’ятника Тарасові Шевченку на знак данини пам’яті про славного сина України.



Автор: адмін
Дата створення: 2017-05-23 16:22:58
Версія для друку