Акція "Великодня писанка" за участю бійців АТО

22 квітня 2016 року службою у справах дітей Хмільницької районної державної адміністрації (Костюк О.В.) в партнерстві з районною бібліотекою для дорослих (Попова З.М.), за підтримки відділу культури та туризму Хмільницької районної державної адміністрації (Стукан М.О.) організовано та проведено акцію «Великодня писанка». 

Майстер-клас "Я пишу писанку" з написання писанок  влаштовано для дітей з прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу Хмільницького району та бійців антитерористичної операції, які нині перебувають на реабілітації та лікуванні у клінічному військовому санаторії МО, що у Хмільнику.
 
  

Майстер-клас провів викладач Хмільницької школи мистецтв, член Національної спілки народних майстрів України Д.І. Власійчук. Дмитро Іванович розповів присутнім про диво-дивнеє українського народного прикладного мистецтва - писанку. В Україні завжди, ще з прадавніх часів, писанки були в особливій пошані, їх із задоваоленням малювали дорослі і діти. Візирунки на писанках не змінюються протягом багатьох століть, бо це не просто прикраса,  а своєрідне письмо, естетичний код, розгадати який спробували дітвора і дорослі.

  

Діти створювали для бійців справжнє свято: декламували вірші, співали пісень, грали на музичних інструментах, пригощали домашньою випічкою, дарували на память поробки, зроблені власними руками, передаючи таким чином свої побажання та велику любов й повагу до всіх бійців, які несуть нелегку службу у зоні АТО.

  

  

  

На завершення кожний учасник отримав пасхальні подарунки, які вручила О.В. Костюк, начальник служби у справах дітей Хмільницької районної державної адміністрації.

На розгляд присутніх в читальній залі була представлена виставка-єкспозиція "У узорах писанкових дивна суть - Осяяння, відродження, спасіння..."


  Така душевна, щира, змістовна, насичена теплими розмовами, цікавою і захоплюючою роботою зустріч, запамятається на довго всім учасникам заходу.




Автор: Абонемент
Дата створення: 2016-04-23 16:13:47
Версія для друку