Олександр Роговий дарує свої книги

Одним із учасників першої Хмільницької наукової історико – краєзнавчої конференції  був відомий на Вінниччині краєзнавець Олександр Іванович Роговий. Історик, педагог, архівіст, член правління Всеукраїнської національної спілки краєзнавців (у 2003-2008рр.), член обласної геральдичної комісії, голова міжрайонного краєзнавчого об’єднання «СОБ», член Національної спілки краєзнавців України, член  правління Вінницької обласної організації Національної спілки краєзнавців України  він є автором  55 краєзнавчих книг.


   На початку конференції ознайомився з краєзнавчою виставкою «Праотча  земля - Хмільницького роду» скромно запитав:

-         Чи є в районній бібліотеці книги Олександра Рогового? Був здивований не тільки  наявністю книг, але і що хмільничани знають книги липовецького краєзнавця.

Подарував читачам бібліотеки книги, які розповідають про туристичні шляхи Липовеччини, про Соб, де  автор подає одну із версій, що битва на Синій Воді 1362 року відбулась у Липовецькому краї.


Книга «Подільськими шляхами Богдана Хмельницького» знайомить з героїчною історією нашого народу, його традиціями, звичаями та культурною спадщиною. В цій книзі зустрічаються і села нашого району пов’язані з українським  гетьманом. Олександр Іванович вважає, що «місто (Хмільник) було родовим гніздом Хмельницьких і навіть дало назву цьому роду».

                                     

Роговий О.І., Іванюк.,Шпак-Мельник В.Х. Подільськими шляхами Богдана Хмельницького.: Вінниця, ПП Балюк.,2012 -120с.                     

Запрошуємо всіх любителів – краєзнавців ознайомитись з чудовими книгами Олександра Рогового.

                                    

О.Роговий. Соб. - Вінниця:ПП Балюк І.Б.,2012. -76с.

Колектив бібліотеки щиро дякує і зичить авторові  нових відкритів, досліджень та нових книг.



Автор: адмін
Дата створення: 2015-09-25 12:40:25
Версія для друку