Бабин Яр: розстріляні долі

Нестерпним болем повен Бабин Яр.

                                                                Тисячоліттям тугою волає.

                                                                Безсилі тиша тут і календар.

                                                                І берегів у пам’яті немає.

П. Маркіш

 

       Пам'ять жертв Бабиного Яру – однієї з найжорстокіших трагедій людства ХХ сторіччя в Україні вшановують 29 вересня. Бабин Яр уже протягом десятиліть є символом страшних злочинів нацизму часів Другої світової війни. Прах понад 100 тисяч чоловіків, жінок і дітей, жорстоко знищених нацистами під час окупації Києва в роки Другої світової війни, перетворив його на величезну братську могилу, яка стала священним місцем для багатьох націй та народів. Це місце є одним із найтрагічніших символів Голокосту для євреїв. 

    До Дня пам’яті жертв Бабиного Яру на абонементі для дорослих пройшла година історичної пам’яті «Бабин Яр – пам'ять на тлі історії» та до уваги користувачів представлена книжкова виставка «Бабин Яр…Наш біль…Наша пам'ять…» На виставці представлені  прозові та поетичні твори, що розкривають тему трагедії Бабиного Яру на тлі подій Другої світової війни.

                                                               

       Пам'ять про трагедію Бабиного Яру  є свідченням того, що в  пам’яті народу подібні скорботні події не мають жодних часових проміжків і будь-яких термінів – вони завжди живі, так само, як є живим біль втрати за кожним, хто пройшов дорогою смерті й поліг у братській могилі Бабиного Яру.

                                                 

                                                 

                                                             



Автор: абонемент для дорослих
Дата створення: 2024-09-26 11:59:38
Версія для друку