Це нашої історії сторінки

     Щорічно 22 вересня в Україні відзначають День партизанської слави. Саме цей день вважається початком підпільно-партизанського руху в нашій країні.

      На абонементі для дорослих  пропонуємо  до уваги користувачів книжкову виставку-спогад « Незламний фронт відваги і доблесті». На виставці представлені  видання про підпільну діяльність в роки Другої світової війни, матеріали і свідчення  учасників партизанського підпілля, документальні повісті.

      Свято було засноване у 2001 році Указом Президента України для підтримки ветеранів війни та з метою всенародного вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Другої світової війни 1941–1945 рр.

       День партизанської слави – це свято сильних духом людей, які не шкодували життя заради перемоги над ворогом. Ні жорстоким кривавим терором, ні підступною пропагандою окупантам не вдалося погасити полум’я підпільної партизанської боротьби.

      Подвиг ветеранів-визволителів додає нам сил і наснаги у нинішній боротьбі за свободу, територіальну цілісність України. Зичимо усім Перемоги, чистого і мирного неба, щастя, здоров’я, благополуччя.  



Автор: абонемент для дорослих
Дата створення: 2024-09-19 14:55:57
Версія для друку