Хмільник архітектурний

Теплим осіннім днем у Центрі активності громадян відбулася чудова подія – прем’єра краєзнавчої книги Михайла Загнибороди «Хмільник: містобудівний розвиток на тлі історії або його камінний літопис». На презентації були присутні дружина автора, заступник голови міської ради Сергій Редчик, колеги автора,  відомі письменники Вінниччини, завдячуючи яким ця книга вийшла у світ, та шанувальники історії.

Розпочався захід з відео-ролика «Хмільник 660». До речі книга, Михайла Загнибороди приурочена місту Хмільнику: 660-літтю від першої згадки, 575-літтю отримання магдебургії та  90-літтю курорту. Містобудівне дослідження автора книги охопило перші згадки про місто, сьогодення та роздуми про майбутні пам’ятники у Хмільнику.

Щирі слова подяки звучали від Сергія Редчика, який також передав вітання  від міського голови  Миколи Юрчишина та квіти дружині автора.

Враженнями від книги поділився український прозаїк, публіцист-документаліст, заслужений журналіст України, голова Вінницької організації Національної спілки  письменників України  Вадим Вітковський та розповів про  нові книги з цієї серії. У серії «Герої Вінниччини» щойно з друку вийшла книга про нашого хмільничаннина Владислава Українця.  

Редактор книги про семивіковий Хмільник, класик української поезії, публіцист, драматург, перекладач, заслужений працівник культури України Михайла Каменюк розповів про це видання. Михайло Феодосійович  здивував присутніх, наголосивши, що вперше в історії друку краєзнавчих видань з серії «Моя Вінниччина» ця книга вийшла за місяць.

Директор Житомирського видавництва ТОВ «Бук-Друк» Олексій  Евенюк наголосив, що вінничани молодці. Адже книги цієї серії користуються запитом. Книга Михайла Загнибороди «Хмільник: містобудівний розвиток на тлі історії або його камінний літопис», на його думку, буде мати попит, адже великий фактаж викладений у книзі, сторінки Хмільника дивують і захоплюють, це – знакова книга, у неї буде гарне майбуття.

Був присутній  відомий фотограф Вінниччини, лауреат премій ім. Євгенія Гуцала та Леоніда Гавриша та лауреата найвищої обласної відзнаки «За заслуги перед Вінниччиною»  Олександр Гордієвич.

Здивував усіх виступ дружини Лариси Станіславівни, яка розповіла про творчі муки свого чоловіка – Михайла Загнибороди.

Вітання звучали  в адресу Михайла Загнибороди від колег, які щиро дякували за книгу, подаровану до Дня міста. Саме колеги найкраще розуміють про ті  архітектурні споруди, які закарбовані у історії міста.

На завершення Михайло Миколайович подякував усім, хто долучився до видання книги, своїм колегам, дружині та присутнім.

Всі виступаючі вітали автора та бажали Хмільнику мирного неба, процвітання,  благополуччя.

Захід провела бібліотекар краєзнавчої літератури Оксана  Михалиця, яка також поділилася враженнями про книгу Михайла Загнибороди «Хмільник: містобудівний розвиток на тлі історії, або його камінний літопис».

 

 



Автор: краєзнавець
Дата створення: 2024-09-18 17:35:11
Версія для друку