Незламний борець правди і свободи

    Василь Стус — неперевершений голос української поезії, чия творчість відлунює відгомоном великої внутрішньої боротьби. З дитинства закоханий у слово, Стус пішов шляхом поета. Його вірші — це сплетіння глибоких роздумів, патріотичних поривів і життєвих контрастів. Поряд із художньою майстерністю, його поезія пройнята палким прагненням до справедливості і свободи, які стали його основними життєвими принципами.

  Сьогодні ми згадуємо Василя Стуса, одного з найбільших українських поетів і борців за свободу. Його слова залишаються з нами, як свідчення мужності та глибокої любові до рідної землі.

 Вересневі Стусівські читання, проведені в читальній залі бібліотеки, є важливою подією, що зібрала шанувальників творчості Василя Стуса для вшанування його пам’яті. Стус залишив нам великий приклад того, як можна зберегти свою ідентичність і честь навіть у найтемніші часи. Його слова живуть у наших серцях і нагадують про те, що справжня свобода і людська гідність завжди варті боротьби.

 

Для тих, хто хоче дізнатися про творчість поета більше, запрошуємо до перегляду виставки-вшанування «Журба і гордість України».

                                                                 

         

  

  

     

    



Автор: чит. зал
Дата створення: 2024-09-04 12:26:22
Версія для друку