16 червня – День батька

Книги про батька — це завжди особлива і водночас дуже різна література. Це твори, які вчать виховувати дітей, а також художня література, яка або переносить у дитинство, або оповідає про долю батьків. Ціла низка тем, але герой один — батько. Саме такі книжки  представляє книжкова виставка «Книги для батька та про батька», організована в читальному залі КЗ «Хмільницька публічна бібліотека».

Немає єдиної інструкції, як бути хорошим і зразковим батьком, адже життя завжди складніше і цікавіше, ніж написано в книгах. Коли життя складається тільки з щасливих моментів, то розповідати про нього легко. Але зазвичай відбуваються речі, на які ми не очікували, тому кожна життєва історія насправді цікава і складна одночасно. Так само, як і непередбачувана батьківська любов, що має багато відтінків. Тому дуже важливі й цікаві спогади  про своїх батьків  у наших читачів. Година цікавої інформації  до Дня батька «Батько—захисник родини і держави»  пройшла в читальному залі за участю активних учасників любительського об’єднання «Читацьке коло».

 Дар’я Романівна розповіла про свого батька Романа Івановича Христюка, 1921 р. народження, який загинув  у 1944р. в роки Другої Світової війни, коли їй було півтора року. Про батька знає із розповідей своєї мами Оксани Михайлівни та батькової  молодшої сестри Лілії Іванівни.

Ніна Дорофіївна  показала світлини та згадала про свого батька Трояна  Дороша Оксентійовича, учителя за фахом,  директора школи, 50 років працював на педагогічній ниві. Був також учасником Другої Світової війни з 1941 по 1945 роки, мав поранення, важку контузію.

Микола Андрійович розповів про  свого батька Андрія Васильовича Загороднього, 1922р. народження, працював бригадиром рільничої бригади, головою ревізійної комісії. В роки Другої Світової війни примусово відправлений на роботи в Німеччину, після звільнення пішов служити  в армію. 


На засіданні любительського об’єднання «Читацьке коло» продовжимо розповіді про своїх батьків.  



Автор: чит. зал
Дата створення: 2024-06-14 16:10:54
Версія для друку