Спогади, які у серці назавжди

Ім’я Павла Дубового добре відоме у Хмільнику. Він і громадський діяч,  композитор, керівник народного аматорського хорового колективу війни і праці Комунального закладу "Будинок культури"  Хмільницької міської ради.  А ще, один із ініціаторів встановлення пам’ятника Шевченка на культурній ниві краю. Було це 33 роки тому і стало уже історією. Але у ті часи потрібно було бути  особливо настирним і впертим, щоб протистояти радянській пропаганді з її фальшивою миротворчою ленініаною і відстоювати гасла національно-патріотичної україністики. Павло Дубовий був активістом Народного руху України. У бібліотеці для дорослих є спогади Павла Васильовича про встановлення пам’ятника Тарасу Шевченка у Хмільнику 22-го травня 1991-го.

На зустрічі з учнями Ліцею № 1 у 2017-ому Павло Дубовий наголошував: «Щоб читати і знати Кобзаря, потрібно знати  історію України і лише тоді цю книгу можна прочитати серцем».

Хотілося б, щоб нинішнє покоління свято берегло історію хмільницької шевченкіани у такі нелегкі часи так, як свято її бережуть початківці.

Павлу Васильовичу та його шанувальникам ми зичимо козацького здоров’я, творчого натхнення на шляху духовних та культурних осягнень.


Автор: краєзнавець
Дата створення: 2024-03-08 12:22:01
Версія для друку