Живе і віще Шевченка слово

В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує людство. У перші березневі дні ми згадуємо великого генія, сина українського народу – Тараса Шевченка.

9 березня 2024 року  минає 210 років з дня народження поета, але Кобзареве слово великої любові до своєї землі, до свого народу живе і сьогодні.  З цієї нагоди  на абонементі для юнацтва був проведений ігроленд  «Ідемо знову до Тараса, щоб гартувати серце й дух», в якому взяли учні 9-А класу ліцею №1 ( О.В.Войтова – учитель української мови та літератури;  В. М.Швець – класний керівник).

На початку заходу ведучі  Л. Курилюк  і М. Бабій познайомили присутніх з життєвим та творчим шляхом українського генія,  розповіли  про  цікаві факти з біографії  Кобзаря, продемонстрували відео фільм « Обличчя української історії. Тарас Шевченко», після чого учнів розділили на 2 команди . Ліцеїсти мали змогу продемонструвати свої творчі здібності ,свою кмітливість у виявленні нових фактів з біографії Шевченка, відгадувати  ребуси, кросворди, вирішувати  літературні  та математичні завдання  за творами Т.Г. Шевченка, покращити свій рівень знань про  поета, ще раз пригадати його безсмертні твори, показати вміння працювати в команді  та  звичайно весело провести час.     

                                                    

 

         Натхненно, щемливо  й  пронизливо  декламували уривки  з поеми « І мертвим, і живим, і ненародженим …», та балади « Причинна » учениці Вероніка Іванусь та Валерія Ленська. 

                               

 Сьогодні з впевненістю можна сказати, що   молодь читає Шевченка, навчається в нього мудрості і сили духу.

                


Автор: юнацький
Дата створення: 2024-03-06 12:25:29
Версія для друку