Здоров’я – вічна мрія людства

Саме цього дня в 1948 році набув чинності Статут Всесвітньої організації охорони здоров’я, підписаний у липні 1946 року. З 1950 року Всесвітні дні здоров’я присвячені певним темам. Кожна тема відображає пріоритетну царину діяльності, що є актуальною для ВООЗ на даний момент. Нинішній рік оголошений Міжнародним роком медико-санітарних і соціальних працівників на знак поваги і вдячності працівникам медичної та соціальної сфер за їх наполегливу самовіддану працю в боротьбі з пандемією COVID-19. У цьому році ВООЗ проведе кампанію під гаслом «Захищати. Допомагати. Об'єднувати зусилля».

    Що таке здоров’я? Від чого залежить здоров’я? Чому люди так  багато про нього говорять, завжди  його бажають? Чому  його треба берегти? Отримати відповіді та поради, наприклад, як лікувалися козаки,  допоможе книжково - ілюстративна виставка "Здоров'я  - краса душі і наше щастя".


Якщо ми хочемо, щоб наше здоров’я  якомога довше та з користю нам служило, ми мусимо, як найстаранніше, за  ним доглядати. Поглибити знання в  цьому допоможуть матеріали  книжкової  виставки -роздум «Сучасна мода одна – здоров’я», представлена на абонементі для юнацтва.

Книжкова  виставка -  порада «Прості секрети довголіття», організована на абонементі для дорослих, презентує  видання, які  допомагають зрозуміти, що здоров’я людини залежить не тільки від лікувально-профілактичних заходів медичних закладів, а головним чином – від дбайливого ставлення людини до свого здоров’я, вміння використовувати резервні сили власного організму та природні засоби.

Про здоров’я написано і видано багато різноманітних книг і матеріалів, які пропонує віртуальна виставка «Орієнтир – здоровий спосіб життя».

%frame%

«Бережіть себе і свій організм, радійте життю, набувайте хороших звичок, привчайте себе до активного і здорового способу життя, будьте розумними і мудрими, і пам'ятайте, що Ваше здоров'я - у Ваших руках» - такі рекомендації і побажання звучали в бесідах бібліотекарів  протягом Дня Інформації «Життя. Здоров’я. Довголіття», присвяченого Всесвітньому дню здоров’я.

Хочете бути дужі й здорові – завітайте до бібліотеки!



Автор: чит.зал
Дата створення: 2021-04-07 15:32:15
Версія для друку

Повернутися назад