Волонтерство - це поклик душі

Волонтер у перекладі з англійської мови означає добровільний помічник. Це люди, які цілком безоплатно працюють скрізь, де потрібна їхня допомога: у дитячих будинках, притулках, школах-інтернатах, будинках престарілих і на війні. Волонтерство – це не робота, а покликання. Це спосіб життя і мислення. Небайдужість до чужої біди, причетність і співпереживання - те, що веде волонтерів вперед.

Свято було засновано у 1985 році за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН. В Україні волонтерський рух розпочався в 90-х роках, а офіційно його визнали 10 грудня 2003 року.

Під час Революції Гідності та російської агресії на Сході нашої держави потужний волонтерський рух став зразком єдності українського суспільства, його зрілості і самоорганізації. З того часу волонтери почали збирати гроші по всьому світу на потреби військових, закуповувати на них медикаменти та зброю і везти все це на передову. Багато волонтерів згодом пішли добровольцями на фронт.  

У читальній залі до Міжнародного дня волонтера  представлена виставка – огляд «Поспішай творити  добро», демонстрували уривки фільмів про волонтерів м.Хмільника  «Хмільницькі волонтери 15.10.2014р.», « Поїздка волонтерів народної самооборони Хмільника. Артемівськ-Дебальцево. 12-14 лютого 2015р.»



Автор: читальний зал
Дата створення: 2020-12-04 16:06:12
Версія для друку

Повернутися назад