Літературно – мистецьке свято «Довго щирими сими словами до людей промовлятиму я…»

25 лютого 2019 року в селі Чеснівка Хмільницького району пройшла літературно – мистецьке свято «Довго щирими сими словами до людей промовлятиму я…» з нагоди 148-ї річниці від дня народження Лесі Українки та 25-ї річниці відкриття пам'ятника видатній поетесі  в селі Чеснівка.

 

 Леся Українка … Це ніжне й дзвінке ім’я належить до найвеличніших імен нашого народу, її творчість зіткана з різних мотивів світової культури. Такими словами розпочав свій виступ сільський голова Петро Іванович Іщук

Заступник голови районної ради Анатолій Іванович Войцещук  привітав всіх присутніх зі святом присвяченому   148 – ї річниці від дня народження  видатній українській поетесі Лесі Українки та 25 річниці від дня відкриття пам’ятника в с. Чеснівка.

З вітальним словом виступив помічник – консультант народного депутата України Петра Васильовича Юрчишина , Василь Петрович Павленко.

 

До слова були запрошені Голова спілки письменників Вінницької області Вітковський Вадим Миколайович та поетеса, методист обласного центру народної творчості Дмитренко Жанна Вікторівна.

           

 

Поезія Лесі Українки – це вогонь, схожий на полум’я  свічки, що запалює душу людини. Такими словами розпочав свій виступ голова спілки письменників України, працівник інституту літератури ім.. Т.Г.Шевченка Володимир Павлович Мовчанюк.

Творчість Лесі Українки звучить оптимістично , життєстверджуюче, в ній на повний голос лунають життєрадісні мотиви, поетеса живе серед нас, вона не вмерла, а тільки зробила крок у безсмертя, так висловився член національної спілки журналістів, ініціатор спорудження єдиного в Хмільницькому районі пам’ятника Лесі Українки Євген Іванович Козюк.

До слова був запрошений настоятель храму Святого Володимира Великого с. Уланів отець Володимир.

Присутні приймали вітання від працівників Лип’ятинського будинку культури та дітей Лип’ятинської ЗОШ

       

 

 



Автор: адмін
Дата створення: 2019-02-26 17:46:37
Версія для друку

Повернутися назад