Різдво мандрує світом

 

    Різдво – найдивовижніше і найулюбленіше свято в усьому світі. Його з нетерпінням чекають і дорослі і малі. Це свято приносить нам тепло і радість у кожну родину. Тішить своїм затишком, спокоєм та надіями на краще майбутнє. Різдво в Україні – одне з найважливіших свят у році, що має багатовікові традиції

    А цикл релігійних зимових свят вважається чи не наймістичнішим з усіх. В цей період ворожать на майбутнє, вірять в прикмети, по-особливому вшановують тих, хто відійшов у вічність. Та найулюбленішим і найцікавішим, як для дітей, так і для дорослих, є свято Різдва Христового. До нього ретельно готуються заздалегідь. З періоду жнив, після закінчення збору урожаю, роблять Дідуха – головного атрибута Різдва. Збирають його з різних злакових видів культур: колосків жита, пшениці, вівса, проса, а також добавляють у сніп різні духмяні трави.

     Надзвичайно цікавою традицією в надвечір’я Різдва є Свята Вечеря або «Багата кутя», до якої обов’язково входять дванадцять (за кількістю апостолів) пісних страв, кожна з яких має свій символ. Головна страва Кутя – символізує єднання з Богом, пшениця в якій – це сакральна частина вечері. 

   На абонементі для дорослих пройшла народознавча година: «Сіє, віє і щедрує, диво-казкою чарує, колядує зимонька-зима!»

                                            



Автор: бібліотекар
Дата створення: 2019-01-09 14:36:29
Версія для друку

Повернутися назад