Захисники через роки, через віки

14 жовтня – День захисника України та українського козацтва. Цього дня українці також відзначають День Покрови Пресвятої Богородиці.

Для нас це не тільки народне та релігійне свято, а й національне. Воно єднає країну, закликає всіх до згуртованості перед сучасними викликами й загрозами,  є символом нерозривного зв’язку всіх поколінь захисників України. На Покрову вшановуємо також пам’ять усіх тих, хто в різні часи боронив нашу землю від ворога.

         «Безсмертну славу українських козаків примножують воїни добра»  під такою назвою в бібліотеці для дорослих проходить  цикл заходів до Дня Захисника Вітчизни та  до Дня українського козацтва. 

На  абонементі для юнацтва пройшла патріотична година «Благословенна та держава , що має відданих синів» з учнівською молоддю Хмільницького ліцею сфери послуг ( Юхименко Т. класний керівник;  Шинкарук Г. бібліотекар ліцею сфери послуг).

 Цікавими були розповіді ведучих заходу М. Бабій , Л.Курилюк про історію виникнення українського козацтва,  легенду про українських вояків, які вважали Божу Матір своєю Заступницею, героїчне минуле та сучасне українського війська.

До уваги  учасників заходу були представлені  відеофільми: «Покров Пресвятої Богородиці»,«Історія українського козацтва» та  відео ролик «З Днем захисника Вітчизни!».

Учні завзято обговорювали січові порядки, відповідали на запитання вікторини «Ой, Січ-мати» та розгадували загадки на кмітливість «Козацькі повір’я та звичаї».

         Для тих, хто захоплюється історією своєї держави, для постійних відвідувачів та гостей читального залу оформлена  книжково-ілюстративна виставка  «Покрова – оберіг України».


 
       На абонементі для дорослих організована виставка – вшанування  «Козацька держава наша гордість і слава»,яка  присвячена найбільш яскравим постатям Війська Запорізького, їх державній діяльності.

        Караван цікавих фактів « Україна - земля козаків» зацікавив відвідувачів Пункту європейської інформації «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в   пунктах європейської інформації в бібліотеках», який провела бібліотекар Л.Курилюк. 


  



Автор: юнацький
Дата створення: 2018-10-11 15:27:16
Версія для друку

Повернутися назад