Районний конкурс читців "Тарас Шевченко - батько української нації"

27 лютого 2019 р. в малій залі КЗ «Хмільницький РБК» відбувся районний конкурс читців «Тарас Шевченко – батько української нації», присвячений 206-ій річниці від дня народження українського письменника Тараса Григоровича Шевченка. Цьогоріч  на конкурс можна було готувати твори, як Тараса Шевченка, так і  твори про нього та твори інших українських авторів.

У залі були присутні працівники культури району, працівники КЗ «Хмільницька районна  бібліотека для дорослих, КЗ «Хмільницька районна дитяча бібліотека» та конкурсанти  - діти і молодь. 

Конкурс оцінювало журі в складі:

         - Микола Олександрович Стукан  - начальник відділу культури  і туризму  райдержадміністрації, голова журі;

         - Лілія Володимирівна Крамар - інспектор з розвитку туризму та збереження культурної спадщини, секретар  журі;                 

-         Бабій М. Р. – завідуюча відділом  обслуговування та керівник любительського об’єднання «Читацьке коло» КЗ «Хмільницька районна бібліотека для дорослих»;  

-          Гавура О.П. - методист КЗ «Хмільницький РБК»;

-         Охота О.М. – бібліотекар та керівник літературно-мистецького об’єднання «Подільські самоцвіти» КЗ «Хмільницька дитяча бібліотека» . 

Виступи учасників оцінювались в двох вікових категоріях : від 8 до 13 років та від 14 до 18 років  за такими критеріями:

-  відповідність твору віковій категорії;

- виконавська майстерність;

 - розкриття художнього образу та оригінальність;

-  сценічна культура.

         Всі читці, а їх було 24,  відповідально підготувались до конкурсу. Комусь вдалося вразити членів журі своєю виконавською майстерністю, а хтось мав змогу набратися більшого досвіду.

За рішенням членів журі  у віковій категорії  від 8 до 13 років Грамотами відділу культури і туризму Хмільницької райдержадміністрації та КЗ «Хмільницький РБК» було нагороджено:  за зайняте І місце – Суходольська  Ірина (12р.) - Великоострожоцький сільський клуб; за зайняте ІІ місце – Антонюк Аріна (9р.) - Кушелівський сільський клуб та Слободянюк Андрій (11 р.) – Уланівський СБК; за зайняте ІІІ місце – Молот Анастасія ( 12 р.) – Клітенський сільський клуб.

У віковій категорії  від 14 до 18 років Грамотами відділу культури і туризму Хмільницької райдержадміністрації та КЗ «Хмільницький РБК» були нагороджені : за зайняте І місце – Новак Володимир (16 р.) – Пустовійтівський сільський клуб та Фаринюк Валентина (17 р.) – Сальницький СБК; за зайняте ІІ місце – Мацапура Ауріка ( 17 р.) – Подорожнянський сільський клуб; за зайняте IІІ місце – Степченко Катерина (16 р.) – Лозівський сільський клуб та Ходюн Михайло (14 р.) – Порицький сільський клуб.

Всі інші учасники конкурсу за участь  нагороджені Подяками від відділу культури і туризму та КЗ «Хмільницький РБК». Юних артистів-читців глядачі супроводжували бурхливими оплесками. Начальник відділу культури і туризму  Микола Стукан подякував читцям за виступи і побажав нових досягнень та успіхів.

На згадку про конкурс було зроблене спільне фото.

 На розгляд присутніх працівниками районної бібліотеки для дорослих була представлена  книжкова виставка «Слово Тараса струнами б’ється».

За інформацієюКЗ"Хмільницький РБК"


Автор: читальний зал
Дата створення: 2020-02-29 16:01:19
Версія для друку