Живе в народу України нетлінне Слово Кобзаря

До 203 річниці від дня народження Т. Г. Шевченка в районній бібліотеці для дорослих  проходив цикл заходів: «Шлях Кобзаря –це шлях народу».

         В рамках заходів у бібліотеці  було представлена виставка – вшанування «Шевченківське  слово – то  правда жива»; книжково – ілюстративні   виставки «З Кобзарем  у серці», «Тарас Шевченко і Хмільницький край».


        9 березня відбулося загально- міське просвітницьке віче «Шевченко єднає». В заходах взяли участь представники влади, громадкісті, трудових колективів, працівники культури та освіти, школярі, небайдужі громадяни. Від Хмільницької громади до підніжжя пам’ятника Великому Кобзареві  лягли живі квіти.


         Працівники бібліотеки взяли участь в урочистому відкритті літературно – мистецького свята та виставки декоративно – прикладного і образотворчого мистецтва «Шевченко у творчості краян» у Арт – галереї «Хмільник – мистецький»  та презентували виставку – огляд  «Велич України – наш Тарас».


         У читальній залі бібліотеки  відбулося засідання любительського об’єднання «Читацьке коло» на тему «Єднаємо душі в Кобзаревім слові».


         Розпочалося засідання літературно – музичною композицією «Нам треба голосу Тараса» за участю тріо бандуристок, народного аматорського колективу Хмільницького районного Будинку  культури у складі Олени Кіщук, Валентини Автодійчук, Галини Солоненко.


         Запам’ятався всім  виступ Любов Сердунич, гості із Хмільниччини голови Старосинявської районної організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка, поетеси, краєзнавця, журналістки. Любов Андріївна цитувала твори Тараса Шевченка, виголосила   думки щодо злободенності його Слова, читала власні вірші.


        У  поетичній годині "Лине над землею Шевченкове слово" читали твори Кобзаря та свої власні вірші і пісні, присвячені великому генію України. Розповіді доповнювали перегляди відео фільму "Обличчя української історії: Тарас Шевченко", та слайд презентації "Тарас Шевченко", "Кохання Т.Г.Шевченка".


 

 

 


Автор: адмін
Дата створення: 2017-03-12 14:13:20
Версія для друку