Шевченкіана у бібліотеці

         Як завжди у березні ми  проводимо Шевченківські дні, не став винятком і 2017 рік.  Розпочались Шевченківські дні  в центрі міста біля пам’ятника Тараса Шевченка з учнями 9-Б та 9-В класу НВК ЗШ І-ІІІ ст. гімназії №1 , класні керівники  Тетяна Басюк та Вікторія Швець.

     

Краєзнавець Оксана Михалиця розповіла про відомих краян, які вивчали і досліджували творчість Тараса Шевченка та про перебування його у Хмільницькому краї.

         Школярі дізнались і про журналіста Василя Остапова, і про заслуженого економіста  України Броніслава Панасюка, кандидата філологічних наук Володимира Мовчанюка та колишнього директора їхньої  школи Миколу Гребенюка. Захоплено старшокласники слухали про Павла Ткачука, який зібрав близько 900 прислів’їв  про Кобзаря.

         Сюрпризом  - подарунком  стала зустріч  з громадським діячем, композитором, керівником народного хору ветеранів війни і праці при Хмільницькому РБК Павлом Дубовим, який був  одним із ініціатором встановлення пам’ятника Тарасу Шевченку у м.Хмільнику в 1991 році. Саме він розповів історію встановлення пам’ятника у центрі  нашого міста.

     

         Літературно – пізнавальна подорож продовжилась у читальному залі бібліотеки, де Павло Васильович   розповів про значення Шевченка у його житті. Затамувавши подих  діти слухали пісню «Бандуристе, орле сизий» у виконанні Павла Дубового. Для всіх стала цікава думка  Павла Васильовича, як потрібно читати Кобзаря.

     

         Несподіванкою для школярів стала зустріч з краєзнавцем,  поетом, громадським діячем  Євгеном Козюком, автором збірки «Між рядків пульсує моє життя.  У вінок Кобзареві до 200- річчя від дня народження», з творчістю якого познайомила присутніх краєзнавець Оксана Михалиця.

     

         Для тих, хто хоче більше дізнатись про Шевченкіану в Хмільницькому краї була підготовлена виставка «Тарас Шевченко і Хмільницький край».


Автор: Краєзнавець
Дата створення: 2017-03-11 14:14:58
Версія для друку