Захист Вітчизни-справа мужніх

    Щорічно 6 грудня в Україні відзначається День Збройних сил. Дата свята обрана не випадково. Незабаром після здобуття Україною незалежності, 6 грудня 1991 року, був ухвалений закон «Про Збройні сили України». А 1993 року цей день з’явився в офіційному календарі українських свят

      Цей день присвячений всім українським  військовослужбовцям, які служать або раніше служили в українській армії. Саме на армію, згідно з Конституцією України, покладаються завдання з оборони країни, захисту її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності. На сьогодні Збройні сили України складаються зі сухопутних, повітряних і військово-морських військ

     Доблесть і честь солдатів і офіцерів — в цьому справжня сила будь-якої армії.  Український воїн — надійний захисник, відданий патріот і людина, для якої честь, свобода і незалежність важливіші за все. Сьогодні український воїн-захисник є найбільшою гордістю в українському суспільстві.

    В цей день всі громадяни країни висловлюють свою повагу українським солдатам та офіцерам, які на сході України в нелюдських умовах боронять мирне життя українців. Також згадуються українські воїни-миротворці, які у складі багатьох місій ООН стоять на сторожі миру і порядку в зарубіжних країнах та своєю доблесною службою за кордоном створюють мужній образ українського солдата.

На абонементі для юнацтва представлена книжкова виставка « Героїв стежина від батька до сина». Розміщені  книги  розповідають про солдат і офіцерів Збройних сил, які гідно продовжують традиції своїх дідів і батьків, історію української зброї, про війни та збройні  конфлікти, військову символіку держави та становлення Збройних сил України. 



До вашої уваги на абонементі для дорослих підготовлена віртуальна виставка «Захист Вітчизни – справа мужніх».

%frame%

                                                                Дoрoгі захисники Вітчизни!
Щир
o вітаємо з Днем Збройних Сил України та бажаємо Вам незламної волі в пoдoланні труднощів військoвoгo буття, надійнoгo рoдиннoгo тилу, бoгатирськoгo здoрoв’я та звершення всіх ваших мрій і бажань та МИРУ!



Автор: бібліотекар абонементу для дорослих
Дата створення: 2021-12-06 10:15:20
Версія для друку

Повернутися назад